MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Collab #2 - powered by Budapest LAB & MOME+

27503553 1087713408037258 3883494069262408269 o

COLLAB #2 "Csak le akartam ülni"
Paq Chair - így lesz az ötletből eladható termék

Sok szeretettel meghívunk a BGE Budapest LAB és a MOME+ közös rendezvénysorozatának második eseményére február 20-án kedden 6 órától a Gödör Klubba! Vendégünk ezúttal a Maform designstúdiótól Csire Géza és Molnár Péter, akik egyik sikeres termékükön – a Paq Chair-en – keresztül a termékfejlesztésről, és a piacra lépésről fognak beszélgetni velünk!

Vendég: Csire Géza és Molnár Péter, a Maform alapítói
Dátum: 2018. február 20., 18:00
Helyszín: Gödör Klub, 1061 Budapest, Király u. 8-10.

Csire Géza, a Paq Chair tervezője évekkel ezelőtt úgy költözött új lakásba, hogy abban nem volt semmi. Pontosabban kapott egy matracot, hogy legyen min aludnia. De az sok helyet is foglalt el, meg hát nem is nézett ki jól. Kellett volna neki egy fotel is, ezért úgy döntött, hogy megpróbál a matracból hajtogatni egyet. Így indult a Paq Chair története, amit – sok fordulóval, sikerekkel és bizony mélypontokkal teli évet követően – mára licensz alapján, külföldön gyártott nagyszériás termékként számos helyen forgalmaznak. A Maform nevéhez sok kiemelkedő fejlesztés kötődik a fotelágytól a busz tervig, dolgoznak saját terveken és megrendeléseken, design és UX projekteken is. A cég vezetőivel a termékfejlesztés buktatóiról, tanulságairól, sikerkritériumairól beszélgetünk. Mert a jó termék csak az első lépés a piaci sikerhez.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni itt lehet.

Sok pályakezdő kreatív álmodik saját vállalkozásról, márkáról, de nehézséget jelent számára a stratégiai tervezés, a rendelkezésre álló lehetőségek és saját potenciáljának felmérése, a szükséges gazdasági, marketing ismeretek hiánya. A COLLAB / powered by Budapest LAB & MOME+ célja, hogy erre az összetett helyzetre keressen és kínáljon válaszokat, sokirányú szakértelem bevonásával. Egy olyan fórum szeretne lenni, amely helyet ad a design szakma és a hozzá kapcsolódó más szakterületek közös gondolkozásának, kérdésfelvetéseinek és azok megválaszolásának, a sikerek és a sikeresen átlépett kudarcok megosztásának.


MOME+
A 2014-ben indult MOME+ kísérleti inkubációs projekt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem volt és jelenlegi diákjainak igényeire, adottságaira szabva nyújt segítséget a pályán való elindulásban, talpon maradásban és szakmai önállósodásban. A program vezetői Koós Pál, a MOME Design Intézetének igazgatója és Schmidt Andrea, a MOME Elméleti Intézetének adjunktusa.

Budapest LAB 
A BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ tudásmegosztással segíti a vállalkozói kultúra terjedését, erősíti a hazai vállalkozásokat. Kutat, képez, programokat szervez, kiadványokban és online magazinjában inspiráló és fogyasztható módon, széles körben osztja meg a vállalkozói léthez kapcsolódó tudást. A Budapest LAB vezetője Radácsi László, tudásmenedzsment vezetője Timár Gigi.