MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

EFOP-3.4.4-16-2017-00030

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA

Sajtóközlemény

JÖVŐ ÚJ ÚTJAI A PÁLYAVÁLASZTÁS ÉS AZ AUTONÓM AUTÓZÁS VILÁGÁBAN

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) a Pannon Fejlesztési Alapítvánnyal (PFA) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) közösen elnyert „Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában” című pályázatának célja, hogy a kreatív, a műszaki és a gyakorlati készségek fejlesztésén keresztül tegye vonzóvá a matematikai, természettudományos, informatikai és műszaki (MTMI) területeket, valamint népszerűsítse a felsőoktatást. A projekt 455,71 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg, melynek keretében workshopok, szakmai- és nyílt napok, vetélkedők, roadshow, nyári egyetemek és táborok kerülnek megrendezésre.

A MOME, a PFA valamint a BME konzorciumban valósítja meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Emberi Erőforrás Operatív Program, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” című pályázaton nyertes, EFOP-3.4.4-16-2017-00030 számú projektjét.

A projekt keretében workshopok, szakmai- és nyílt napok, vetélkedők, roadshow, nyári egyetemek és táborok kerülnek megrendezésre. A 2018. február 1-től 2020. január 31-ig tartó projekt alatt közel 1500 személy bevonásával valósulnak meg a programok, és a projekt eredményeként létrejött tananyagokat, új módszertanokat és szolgáltatásokat több tízezer érintett használhatja majd a jövőben.

 

A pályázatról bővebb információt itt olvashatnak.

Kapcsolat:

Nagy Laura
kommunikációs és rendezvényszervező referens
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.