MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

MOME Média mánia a Szigeten

sziget 01

Az idei Sziget Fesztiválon az Art of Freedom installációi között kaptak helyet a különböző kreatív sátrak. A látványos és sokszínű képződmény jelöli ki ugyanis a Sziget Art Zone-t, ahol számos egyesület, intézmény várja a fiatalokat, hogy megmutassák nem csak a zenei kínálat színes, hanem a művészet is. Az Art Zone egy barátságos, inspiráló  sziget a Szigeten, ahol a közönség az alkotás változatos formáiban tevékenyen vehet részt.

A MOME Média sátrát a Sziget Art Zone térképen a 10-es számmal lehet megtalálni. A helyszínen pedig a Titkok fája és az Ülőkockák segítik a tájékozódást. A Sziget Fesztivál minden napján 11-kor kezdődnek a kreatív programok a MOME Média sátrában.

Hétfőn és kedden RGB festés lesz, a több színcsatornában lévő grafika, melyet egymásra rétegezettségük miatt megfelelő színszűrőn át lehet értelmezni már önmagában is izgalmas vizuális élményt nyújt. A látogatók a Kinecten eszköz segytségévél mozgásukkal tudják irányítani a fényeket, így izgalmas, fénnyel festett, színes képeket hozhatnak létre. A képek rögzítésre kerülnek és igény szerint e-mailben "hazavihetők".

Keddtől csütörtökig Interactive Visual programmal várja a MOME Média sátor az érdeklődőket. A saját fejlesztésű vizuális program egy iPad-dal irányítható. A projekció interaktív, zenés, vizuális. Természetesen ez is rögzíthető és így eljuttatható a látogatóknak.

Az utolsó három napban (péntek-vasárnap) pedig egy óriási Camera Obscura-vá változik a sátor, ahol a létrejött képbe bele lehet állni, és meg is lehet örökíteni. A végeredményt, a fotót, szintén továbbítani lehet e-mailben.

Részletes program itt!