MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

A Fenntartható Identitások c. kiállítás szintén a legjobbak között

HH Sustainable Identities

A Fenntartható identitások című projekt képviselte Magyarországot 2015. május 9. és november 22. között az 56. Velencei Képzőművészeti Biennálé magyar pavilonjában. Cseke Szilárd művész és German Kinga kurátor (MOME oktató) projektje az identitásképzések és a fenntarthatóság fogalmai köré épült. A koncepciót az interaktív tér erősítette azzal, hogy a látogatók lehetőséget kaptak a nyomhagyásra, véleményformálásra.

A kiállítás kurátora, German Kinga művészettörténész, aki a MOME Elméleti Intézetének docense, Cseke Szilárd képzőművésszel és Balla Dóra továbbá Cosovan Attila kollégák bevonásával 2015. januárban intenzív kurzust tartott, ahol a MOME hallgatók - Sátor Dénes, Gulyás Benedek, Illés Hajnalka, Elek Gita, Fakó András, Mikus Eliza, Nachtmann Brigitta, Fehér Zoltán, Lukács Mihály, Budai Márton, Mázsi Boglárka, Gryllus Ábris. Lukács Mihály - felkészülhettek a közös munkára és a projekt részeseivé váltak. A különböző szakok hallgatói így munkájukkal kiléptek az egyetem falai közül és az egyik legrangosabb nemzetközi porondon jelenhettek meg.

A Fenntartható Identitások is bekerült a Highlights of Hungary 2015 listájára. 2016. február 10-ig ti is szavazhattok a projektre.