MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Ismét MOME győzelem a Caracalla és a Laufen Formatervezési Pályázaton

1.helyezett farkas bence

Idén is bizonyították a rátermettségüket a formatervező diákok – a pályázatra minden eddiginél több pályamű érkezett. Immár 3. éve kerül megrendezésre a Caracalla Formatervezési Pályázata, mely minden évben egy-egy nemzetközi márkával közösen kerül kiírásra. Idén a svájci alapítású Laufen volt a pályázat társ-kiírója és témájának ihletője.

A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal generációnak, hogy tudását és kreativitását megmutathassa mind a szakma, mind pedig a nagyközönség számára. Az idei pályázatra minden eddiginél több, összesen 39 pályamunka érkezett, melyek egytől-egyig rendkívül színvonalasak voltak. A hazai és nemzetközi tagokból álló zsűri egyöntetű véleménye szerint a nyertes alkotások bárhol a világon megállnák a helyüket egy hasonló megmérettetésben.

1. helyezett: Farkas Bence, MOME (konzulens: Püspök Balázs)
2. helyezett: Csobánczi Patrícia, Nyugat-magyarországi Egyetem SKK, Alkalmazott Művészeti Intézet
3. helyezett: Kovács Apor, MOME

Az idei évben is rengeteg közönségszavazat érkezett, amit nagyon köszönünk az alkotók nevében is! A közönségdíj nyertese: Szabó Bonifác, MOME (konzulens: Vető Péter)

A nyertesek többek között szakmai utat nyertek a Laufen znojmói központjába, a legkiemelkedőbb alkotások pedig megtekinthetők lesznek a Caracalla Design Days 2016 Kiállítás egész ideje alatt a Teslaban 2016. február 25-28. között.