MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

„Nézd meg jobban hogy élnek anyádék”

45plusz logo

Ezzel a Tankcsapda refrénnel indult el a Moholy - Nagy Művészeti Egyetem Elméleti Intézet, Társadalom- és Gazdaságtudományi Tanszéke által, idén tavasszal meghirdetett kurzus, mely a mai diákok szüleinek – azaz a ma ötvenes-hatvanas generációnak – elmúlt évtizedeit kívánja közel hozni a hallgatók számára.

Az Antalóczy Tímea tanszékvezető által vezetett kurzus alapvetően személyes, de egyben a korszakra jellemző ikonikus történeket mutat be – ebben nagy örömünkre meghívott előadókként a 45 + Vállalkozói program alapítói és barátai – így például Sas Tamás és Vahl Tamás - is részt vállalnak majd. A kurzus célja, hogy ún. „sajátélmények” illetve közös irodalmi, filmes stb. élmények alapján egy korrajzot vázoljon fel, így a hallgatók jobban megismerjék Magyarország közelmúltját a személyes érintettség okán, azaz szüleik életének vizsgálatán keresztül.

Az előadások szerda reggelenként lesznek a MOME-n (1121 Budapest, Zugligeti út 9.), így ha érdekel majd egy-egy téma, semmi akadálya, hogy másfél órára visszaülj az iskolapadba. Az előadókról és a végleges programról, időpontokról a blogon olvashattok.