MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Jól áll nekünk a tolerancia

jol all neked a tolerancia

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége és a PS  Magazin közösen hirdetett pályázatot fiatal feltörekvő divattervezők számára „Jól áll neked a tolerancia!” címmel.  A kampány nem titkolt célja, hogy a divat univerzális nyelvét felhasználva felhívja a figyelmet a ritka betegséggel élők helyzetére.  

Hazánkban közel 800.000 ember él ritka betegséggel. A sors különleges kihívásokat állít eléjük, melyek sok esetben elszigetelik őket a társadalomtól. A jótékonysági kampány az elfogadás, tolerancia fontosságára és a különleges betegségekre kívánt reflektálni a mindig tökéletességre törekvő divatvilág szegmenséből kilépve.

A PS divatpályázatát, Nagy Adrienna hemeophilia ihlette munkája nyerte meg. Az idén a MOME textil szakán végző tervező a hemeophilia, vagyis a vérzékenység gondolatával és problematikájával kezdett foglalkozni.

A hemofíliás beteget megtestesítő ruháján a rendszertelenül hímzett felületek a sebeket szimbolizálják, míg  az összekötő szálak a segítségnyújtást és a szolidaritásvállalást jelképezik, amit minden beteg és nem beteg emberrel szemben tanúsítanunk kellene.