MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

KISKAKAS Animációs Filmnapok feat. EURANIM video mapping

kiskakas 2016

Idén április 29-30-án a Teslában jelentekezik a MOME Anim szervezésében megvalósuló nemzetközi és hazai alkotásokat bemutató animációs ünnep.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszéke (MOME Anim) szervezésében megvalósuló esemény ez alkalommal Nagy Britannia három vezető animációs iskoláját látja vendégül. A Royal College of Art (RCA), a National Film and Television School (NFTS) és az Edinburgh College of Art (ECA) animációs tanszéke nem csak a legjobb hallgatói munkákat bemutató vetítési blokkokkal jelentkezik, de az animációs tanszékek vezetői személyesen is Budapestre látogatnak és bemutatják iskolájukat.


A péntek este 20:00 órai kezdettel sorra kerülő MOME Anim MA filmek blokk keretében a legfrissebb diplomamunkákat tekinthetjük meg, köztük A nyalintás nesze című alkotást, melynek nemzetközi premierjére pár hét múlva kerül sor a Cannes-i Filmfesztiválon.

Egy igazán különleges évfordulót is ünneplünk idén: Richly Zsolt, a hazai animációs szakma egyik legfontosabb alkotója, akinek A kockásfülű nyúl címmel készült animációs rövidfilmjein generációk nőttek fel, most töltötte be 75. életévét. Április 30-án az idei Filmnapokra a koronát a régi és új alkotásokból válogató Richly75 vetítéssel tesszük fel.

Idén a KISKAKAS programja egy igazán színes és izgalmas elemmel is bővül: az EURANIM fényfestő workshop nemzetközi diákcsapatai április 29-én péntek este 22:00 órai kezdettel fényárba burkolják a Tesla falait.

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1558528794444916/