MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Most jelentkezz a MOME EcoLab nyári egyetemére!

mome ecolab felhivas

MOME-s hallgatók jelentkezését várja a MOME EcoLab bármely intézetből, bármely szakterületről!

A MOME EcoLab immáron harmadik alkalommal szervezi meg szociális design nyári egyetemét 2016. július 11-23 között Bódvaszilason, Európa egyik leghátrányosabb régiójában. Ez az a térség, ahol a MOME Fenntarthatósági Kutatócsoportja, a MOME EcoLab évek óta szociális design tevékenységet folytat azzal a céllal, hogy a design eszközeinek felhasználásával hozzájáruljon a mélyszegénységben élők kreativitásának fejlesztéséhez és a szociális design oktatásához. A nyári egyetem tehát egy olyan kéthetes workshop-sorozat, amely intellektuális és cselekvésen alapuló élményekkel is gazdagítja résztvevőit illetve ahol, multidiszciplináris háttérrel rendelkező, fiatal desigernek együtt dolgozhatnak és alkothatnak a helyi gyerekekkel és közösséggel.

CÉL Kreativásfejlesztés, a Bódvaszilasi Körzeti Általános Iskola udvarának továbbfejlesztése a helyiek bevonásával

A 2016-OS NYÁRI EGYETEM PROGRAMJA
• A szociális design módszereinek megismerése, kutatásban és workshopokon való részvétel • Közös alkotás a helyi iskolás gyerekekkel • Előadások és beszélgetések a szociális design lehetőségeiről és a fenntarthatóságról
• 3 projektelem továbbfejlesztése:
1. „falufejlesztés“ | az udvaron található, 2015-ben épített tanulást segítő térelemek funkciójának kibővítése
2. „pálya“ | a futballpálya újratervezése és átalakítása egy színes játék- és oktatási térré
3. „totem“ elkészítése | kollaborációra alapuló installáció, objekt létrehozása az iskola területén kívül

Workshop alapanyagokat, étkezést, szállást, utazási költségeket mi biztosítjuk, ti pedig ne hagyjátok otthon a kreativitásotokat és az elhivatottságotokat!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:
2016. május 2. 23.00

JELENTKEZÉS MÓDJA:
A/4 motivációs levél elküldésével az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre A jelentkezőket egy interjúra hívjuk május 3-6 között. Az interjú helyszíne a MOME zugligeti kampusza

Kérdés esetén keressétek Szerencsés Ritát a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.
Bővebb információs a projektről: www.facebook.hu/momeecolab