MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Megjelent a Made in MOME 2015

MIM 01

Hosszú hagyománya van annak, hogy minden évben összegyűjtjük az előző naptári év történéseit, sikereit és programjait, hogy átfogó képet adhassunk az Egyetemen folyó szakmai munka eredményességéről.

A kötet Fókuszban c. fejezetében újra felelevenítjük a külföldi sztár előadókat, akik mind a hallgatóinknak, mind a nagyközönségnek bepillantást engedtek szakmai tudásukba. E részben kiemelten kezeljük az olyan projekteket, melyek hosszú távra határozzák meg az Egyetem irányelveit, legyen szó a tehetséggondozást felvállaló MOME+ Jam Session sorozatáról, a szakmai újságírásnak teret adó megújult designisso honlapról, az új partnerséget bevonzó Bója Projektről, a Soundweaving közép-keleti sikeréről vagy éppen Frenák Pál Moholy-Nagy Díjáról.

Külön átfogó részben mutatjuk be az interdiszciplináris laborok elmúlt egy évét: milyen új kezdeményezéseket indítottak útnak és milyen új célokat fogalmaznak meg a következő évekre.

Ezen kívül minden egyes Intézet – Építészeti, Design, Média, Elméleti – valamint a Doktori Iskola is beszámol az adott naptári év sikereiről, fejlődései irányairól.

A kötetben hosszabb cikk olvasható a MOME elmúlt 135 évéről, a Velencei Biennálé magyar pavilonjában megvalósult Fenntartható Identitások c. kiállításhoz kapcsolódó hallgatói részvételről valamint egy átfogó interjút a Campusfejlesztés első lezárult etapja kapcsán az elkészült Műhelyházról.

A Made in MOME 2015 kötetet megtalálható az Egyetem könyvtárában illetve online formában itt.