MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Bemutatkozott a MOME Food Design

fooddesign sirha

Óriási érdeklődés közepette mutatkozott be a MOME Food Design a Sirha Budapest kiállításon! A MOME egyedüli felsőoktatási intézményként volt jelen a Sirha Budapest kiállításon önálló standdal a Hungexpo támogatásával. A MOME Food Design stand, ahol alapvetően átfogó képet kaphattak a látogatók a gasztronómiához kapcsolódó képzési területekről és az együttműködés lehetőségeiről, a kiállítás minden napján vonzotta az érdeklődőket.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt az igény a hallgatók részéről is, hogy minél komplexebb ismereteket szerezzenek a gasztronómia területéről. Számos MOME Alumni indította el ezen a területen a vállalkozását. Ezt a széles ágazatot érintő hallgatói munkákról kaphatunk képet többek között a fooddesign.mome.hu oldalon. A terület innovatív megközelítésének lehetőségeire jó példa Góg Angéla, tavaly rektori díjjal is kitüntetett „Az emlékek cukrászdája” című diplomamunkája, amely egy sikeres vállalkozás alapjait teremtette meg a ma már food designerként működő MOME Alumnának.

Az idei tanévben már egy átfogó, a munkába a hazai sztár séfeket is bevonó közös projektet indított el az Egyetem. Az Abstract Nature fantázianévre keresztelt projekt azzal a céllal indult el, hogy nemzetközileg is érdekes, új koncepciókat keressen a fine dining tálalás területén, kutatva annak trendjeit és továbblépési lehetőségeit.
A Sirha Budapest kiállítás egyet jelent az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, illetve a csomagolóipar üzleti fórumával. A kiállítás három napja alatt zajlott a Bocuse D'or nemzetközi szakácsverseny európai döntője is, amelyen Széll Tamás és csapata versenytál látványrendszerét Püskpöki Apor és Zsabokorszky Lili (MOME Alumni), az APLI Design alapítói tervezték.

További képek itt tekinthetők meg.