MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Kudász Gábor Arion kiállítása a Capa Központban

emberi leptek 08

2016. május 25-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj 2016 első eredményhirdetése a Capa Központban. Ekkor derül ki, hogy kik lettek a finalisták és melyik három pályamű alkotója nyeri el a fejenként 500 ezer forintos ösztöndíjat. A vendégeket köszönti Kőrösi Orsolya, a Capa Központ ügyvezető igazgatója. Az eredményt ismerteti a zsűri elnöke: Horányi Attila művészettörténész, esztéta, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Elméleti Intézetének docense

Az eredményhirdetés után, 19 órakor nyílik a tavalyi nagydíjas, Kudász Gábor Arion nyertes sorozatát bemutató, Human című kiállítást a Project Roomban.

HUMAN, azaz emberi léptékű. Kudász Gábor Arion legújabb sorozatában, melyet 2015-ben Robert Capa Fotográfiai Nagydíjjal tüntettek ki, az emberi lépték vizsgálatára vállalkozik egy közismert és banális tárgyon keresztül. A Wienerberger téglaipari nagyvállalattal együttműködésben magyar, román és bolgár téglagyárakban és a közöttük megtett úton fényképezett két nyáron át. A téglát az ember léptékének, ember és technika szimbiózisának szimbólumává emeli. Arányokat és méréseket ábrázoló képein a felelősség gravitációját és az emberi ambíció horizontját elemzi.

A kiállítás kurátora: Kopek Gábor

A kiállítás megtekinthető: 2016. május 26. – július 11.