MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

A Winter Blooming Amszterdamba utazik

ab 01

Az ELIA - European League of Institutes of the Arts különböző művészeti területekről - film+animáció, tánc+színház, vizuális művészetek, zene+hang és design+építészet – várja tag intézményei ajánlásait. Az idei évben így közel 400 hallgatói munkát pályáztattak az oktatási intézmények, a legjobb 30 munkát pedig a NEU NOW c. kiállítás keretében mutatják be Amszterdamban.

A legjobb hallgatói munkákat bemutató kiállítás anyagába válogatták be Herter Kata (MOME tárgyalkotó) Winter Blooming tálaló szettjét, melyet az Abstract Nature projekt keretében készített el. A Herter Kata által választott természeti jelenség a kristályosodás volt, ami láthatatlanul lassú, így csak a végeredményét érzékeljük. A tervezésben megfordította a folyamatot: elsősorban a tárgyak felületére, a mázra fókuszált, és ehhez alakította a formát.

A különleges tálaló szett – a négy pályamunkát tartalmazó design+építészet kategóriában - 2016. szeptemberében Amszterdamban lesz kiállítva a NEU NOW c. kiállításon. A kiállítás ideje alatt a hallgatók további segítséget, képzést kapnak: a tehetséggondozás jegyében olyan karrier workshopokat szerveznek nekik, amelyek jövőbeni munkákat vagy együttműködéseket eredményezhetnek.