MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Egy napos Határvalóság

hatarvalosag meghivo

Pénteken nyílik a Lart Open Studo-ban a Határvalóság c. kiállítás, melynek anyaga válogatás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem  Média Intézetének Vizuális Stúdiumok Műtermében készült  hallgatói munkákból.

A Vizuális Stúdiumok sok éve tartó kurzus-folyama rendszeresen  olyan témákat kínál fel a résztvevő hallgatók számára,  melyek révén jó kapaszkodókra lelhetnek, hogy a maguk  személyes és felcserélhetetlen módján a művészet  kifejezőerejével artikulálják az olya kérdéseket, mint a „Honnan jövünk? Kik vagyunk? Hová megyünk?”.

A kiállításon bemutatott anyagok hátterét képező kurzusok  hívószavai a transzcendencia, a természeti erő, a határ és az  emlékezés fogalmai voltak. A több tucat résztvevő, eltérő  médiumokban megvalósított anyagai közül (elsősorban  fotográfiákat és mozgóképes munkákat) válogató  Határvalóság arra mutat rá, hogy a MOME mint a magyarországi  design szcéna vezető intézménye, egyúttal a képzőművészeti  világban is ambíciókkal bír és jelenléte már hallgatói  szinten is releváns.

A kiállítók:
Demecs Fanni, Diósi Máté, Dublecz Dániel, Gáspár Dániel, Horváth Réka, Horváth Viktor, Kustos Nikolett, Lados Dávid, Laczkovich Virág, Szatmári Sára, Nagy Rozália, Róth Barnabás, Schmal Fülöp, Tasi Gábor, Tőkés Márton, Urbán Jonatán

A kiállítás kurátora: Fábián Noémi

A kiállítás mindössze egy estén, 2016. május 27-én pénteken fél 7-től kifulladásig tekinthető meg.