MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Future Traditions és a MOME

future traditions

A MOME Design Intézete által gondozott Future Traditions // Jövő Tradíciói norvég-magyar projektben résztvevő MOME hallgatók május 31-én prezentálták kutatási és tervezési eredményeiket.

A programban résztvevő hallgatók bemutatták tárgy kollekcióikat, ismertették inspirációs forrásaikat, melyek minden esetben valamilyen hagyományos ornamentikán alapultak és azt jelenítették meg kortárs módon. Ugyanis a MOME Design Intézet nemzetközi projektje, a Future Traditions a hagyományos népi kézművesség és ornamentikavilág újraértelmezésével, kortárs adaptációjával foglalkozik. A MOME és a norvég Telemark University College, valamint az Telemark Művészeti Központ együttműködésében megvalósuló interdiszciplináris programban az egyetemekről 8-8 hallgató és 3-3 tanár képviseli a kutatóstábot.

A résztvevők túl vannak már egy-egy magyarországi és norvégiai terepgyakorlaton, workshopokon, könyvtári kutatáson, a Design Intézet pedig egy komoly számítógépes labort is felszerelt ez idő alatt.

A nyáron Norvégiában mutathatják be kutatásaik eredményét a MOME résztvevői, míg szeptemberben a Design Hét Budapest program keretében a nagyközönség is megismerheti mind a magyar, mind a norvég hallgatók munkáit egy kiállítás keretében.