MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Átadásra került az Árkay-díj

viktorábel

2016. június 16-án a MOME Építészeti Intézetében a Hegyvidéki Önkormányzat képviselői Fonti Krisztina alpolgármester és Hapszné Tarcsafalvi Eszter főépítész átadták a 2016-os Árkay-díjakat. Az Árkay-díjak a MOME mesterképzésében tanuló hallgatók, valamint a frissen diplomázott pályakezdők szakmai támogatására jöttek létre a Hegyvidéki Önkormányzat alapításában.

Az Árkay pályázati díjat 2013-ban indította az Önkormányzat azzal a céllal, hogy a pályázati kiírásban szereplő valós feladatra az építészhallgatók kreatív válaszokat, koncepciókat dolgozhassanak ki.
Az idei évben a pályázat témája a 12. kerületi iskolák menzáinak közösségi térré alakítása, belsőépítészeti újraértelmezése volt. Az Árkay pályázati díj első helyezett csapata - Ferenci Fruzsi, Györgyi Hanga, Kókai Zsófia, Takács Ákos és Ines Verbièche -  250.000 forintos összdíjazásban részesült  a Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskola koncepciójáért. A második helyet két csapat megosztott díjazásban nyerte el: Bódi Gergely Gergő, Egyed Csongor, Petrányi Luca, Martin Saar és Tóth Boldizsár (grafika) a Kós Károly Ének-zene Emeltszintű Általános Iskola menzaterveiért, illetve Balogh Imola, Kőműves Márton, Szász Levente, Pauline Vallienne és Arany Zsófia (grafika) csapata a Németvölgyi Általános Iskola koncepciójáét.A diplomázók közül az Árkay diplomadíjat Ábel Viktor vehette át Pipitér elnevezésű projektjéért, aki a vidéki közösségekre alapozva dolgozott ki egy összetett gazdasági modellt - figyelembe véve a helyi térség természeti adottságait .

Az idei Árkay-díj átadójáról részletes beszámolót itt olvashat.

A képen az Árkay-diplomadíjas Ábel Viktor Pipitér című munkájának részlete látható.