MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Sztárdesignerek adnak elő a MOME-n

dhb 2015 logo 150 2

Idén ősszel két sztárdesignert lát vendégül a Design Hét Budapest rendezvénysorozata: Benjamin Hubert, a Layer alapítója és Ionna Vautrin, az organikus és geometrikus formák ötvözésének játékos nagymestere látogat Budapestre. A tervezők a korábbi évek hagyományait követve idén is a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Auditóriumában tartják meg nyilvános elő-adásukat. Két egészen különböző, de hasonlóan izgalmas és informatív előadásra számíthatunk!

Benjamin Hubert a világ egyik legkeresettebb designstúdiójának, a kortárs igényekre valós időben reflektáló, multidiszci-plináris Layer design műhelyének vezetője. Kreativitásának és tehetségének köszönhetően munkái a legnevesebb designcé-gek sorozatgyártásában készülnek, fiatal kora ellenére referenciái közöttt olyan márkák szerepelnek, mint a BMW, a Braun, Cappellini, Fritz Hansen, Magis, Moroso, Nike, vagy a Samsung. A 2015-ben alapított Layer design ügynökség fókuszában a kutatás alapú stratégiai felhasználóiélmény-tervezés áll – a kreatív csapat egyszerre foglalkozik ipari formatervezéssel, straté-giatervezéssel, mérnöki feladatokkal, kutatással és UX/UI designnal. Hubert előadásában a designszemléletű gondolkodás-mód fontosságáról, a világ első 3D nyomatással készült kerekesszékéről, a tervezők felelősségéről és a design mindennapi életre gyakorolt hatásáról esik majd szó.

Ionna Vautrin francia designer tárgyainak sajátos világát meseszerű, játékos formák, vidám színek és furfangos funkcionaliz-mus jellemzi. 2002-ben diplomázott a L’école de design Nantes Atlantique egyetemén, 2011-ben alapította saját stúdióját Pá-rizsban. Megbízói között olyan nagy nevek szerepelnek, mint a Christian Dior, Serralunga, Camper, Foscarini vagy a Bouroullec fivérek. Szerethető játékossága mellett munkáiban nagy hangsúlyt fektet a történetmesélésre, tárgyai egyszerűek és meglepőek, költőiek és természetesek és mindig funkcionálisak. Ionna Vautrin előadása a budapesti Francia Intézet együttműködéséban valósul meg.

Az előadások időpontja:
Ionna Vautrin (Angol nyelvű előadás, a részvétel ingyenes.)
2016. szeptember 27. 11.00
MOME Auditórium
(1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.)
Az eseményről további információ itt található.

Benjamin Hubert (Angol nyelvű előadás, a részvétel ingyenes.)
2016. szeptember 30. 18.00
MOME Auditórium
(1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.)
Az eseményről további információ itt található.