MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Design- és művészetmenedzsment diploma siker

14480717 1305733012772890 3361117019818621787 o

Gratulálunk Kiss Dorottyának, akinek MOME Design- és művészetmenedzsment szakon szerzett mesterdiplomája elnyerte az Ujvári János diplomadíj-pályázat Szellemitulajdon gazdasági szerepe kategóriájának harmadik helyezését.

Dorottya diplomamunkájáról további információt itt talál.

Ujvári János diplomadíj-pályázat célkitűzése felkelteni a felsőoktatásban tanuló hallgatók érdeklődését a szellemitulajdon-védelem jelentősége iránt. A pályázat arra motiválja a tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megvizsgálják szellemitulajdon-védelmi szempontból. A hallgatók a pályázatírás közben megismerik a szellemitulajdon-védelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe, és olyan tudásra tesznek szert, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak.

A korábbi évek tapasztalata alapján a hivatal idén kibővítette a pályázati lehetőséget, így most először öt kategóriában: szabadalom/használatiminta-oltalom, védjegy és földrajzi árujelzők, formatervezésiminta-oltalom, szerzői jog és szellemi tulajdon gazdasági szerepe kategóriákban pályázhattak az érdeklődő hallgatók.

A 2015 őszén kezdődő pályázati ciklusban rekord számú hallgató jelezte pályázati szándékát. A két félévben összesen 58 hallgató regisztrált, ebből 28 hallgató adta le a pályázatát. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a legtöbb és legszerteágazóbb témát felölelő pályázat a szerzői jogi kategóriában érkezett.