MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjasok kiállítása

14642148 1265654916808886 9101964567529978622 n

A Pécsi 25. Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj 1991–2016 című kiállítás, amellett, hogy felmutatja egy huszonöt éve töretlenül működő ösztöndíj értékekeit és eredményeit, annak célkitűzését szem előtt tartva teszi lehetővé mind az ösztöndíjas munkáknak, mind pedig az ösztöndíj történetének vizsgálatát.

„A kiemelés során fontosnak tartottuk, hogy a válogatás az elmúlt huszonöt évben született ösztöndíjas munkák egy jellegzetes szeletét mutassa be, tegye követhetővé a fotótechnika változásait, világítson rá az alkotói attitűdök alakulására és a munkákban megjelenő művészeti, illetve társadalmi problémákra. A kiállítást az archívum teszi maradéktalanná: az ösztöndíjasok névsora mellett átfogó képet ad az ösztöndíj támogatásával született munkákról. Ez az online archívum egy olyan hiánypótló adatbázis, amely a kiállítás bezárása után is kutatható marad, valamint folyamatosan bővül mind a korábbi, hiányzó munkákkal, mind pedig az újonnan születő alkotásokkal.”

A kiállított munkák között több MOME Fotográfia szakos hallgató és oktató is feltűnik.
Kiállító alkotók listája: Barakonyi Szabolcs, Barcza Gergely, Barta Zsolt Péter, Bartha Máté, Biró Eszter, Bozsó András, Drégely Imre, Ember Sári, Erdei Krisztina, Fabricius Anna, Gyenis Tibor, Hermann Ildi, Illés Barna, Kasza Gábor, Kovalovszky Dániel, Kudász Gábor Arion, Pályi Zsófia, Péter Ildikó, Stiller Ákos, Szabó Dezső, Szalontai Ábel, Szilágyi Lenke, Szombat Éva, Telek Balázs, Vékony Dorottya

A kiállítás megtekinthető a Capa Központban 2016. október 18-tól 2017. január 08-ig.