MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Design Rafting 2016

Design rafting

A Design Rafting a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Szolfézs programjának egy hétig tartó nyitó workshopja, melyen a Design Intézet és az Elméleti Intézet elsős hallgatói vesznek részt.

Időpont: 2016. október 3-7.

Kurzusvezetők: Csernátony Fanni, Pais Panni Amire közösen keressük a választ: Mi az a storytelling? Mire jó? És miért jó arra?

Kultúránk továbbadott történeteken alapul – elmondott, leírt, eljátszott és más módokon megjelenített meséken. Ilyen módon adhatjuk át leghatékonyabban tapasztalatainkat, értékrendünket és teremthetünk új dolgokat, sőt egész világokat. A pszichológiában (meseterápia, pszichodráma,stb.), az üzleti életben (marketing, branding, personal branding, stb.) és a design minden területén (webdesign, UX design, narratív design, építészet, animáció stb.) megjelenik a storytelling. A Kurzushéten kísérletet teszünk arra, hogy több érintett terület bevonásával megértsük a storytelling fontosságát, felderítsük alkalmazási területeit és módjait. Hogyan segíthet a kutatásban, a tervezés folyamatában, a prezentációban vagy egy saját márka felépítésében? Hogyan mondhatjuk el ugyanazt a történetet egy storyboardon, egy performanszban, egy videóban vagy egy tárgyban?

Idei témánk: az ÁLOM.

További infromáció a projektről itt.