MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Palotai Gábor három díjat nyert a Red Dot Design Award-on

08-02686-2016-3-896x1280

Nem légből kapott párhuzam, ha azt mondjuk, a Red Dot a designszakma Oscarja. Az esseni designcentrum által adományozott “piros pontok” több mint fél évszázada jelentik a minőség védjegyét a termékdesign, a kommunikációs design és a designkoncepciók terén. Palotai Gábor pályája során nem először részesül ilyen kitüntetésben, de egyszerre három díjat hazavinni koránt sem mindennapi teljesítmény. 

Palotai Gábor tervezőgrafikai  munkássága mellett  a design és az art direction számos területén dolgozik, és ért el sikereket kiállítástervezéssel, animációval, kísérleti fotográfiával, textiltervezéssel, vagy éppen köztéri építészeti elemek tervezésével.

Stockholmi székhelyű designcégét a skandináv  grafika eredeti hangú műhelyeként tartják számon. Inspirációjának állandó forrását jelentik a XX. századi modernista törekvések – különösképpen a közép-európai hagyomány, a Bauhaus és az orosz konstruktivizmus.* Plakátai egyszerre viselik magukon az európai modernizmus kézjegyét, és a radikális kísérletezés iránti fogékonyságot. Palotai Gábor tervezői praxisa mellett a MOME címzetes egyetemi tanára.

A cikk folytatódik a designisso-n itt.