MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Magyarósi Éva kiállítása Debrecenben

a jatekosok szama vegtelen copy

Kiállítása nyílik Magyarósi Évának, MOME Animáció Tanszék oktatójának a debreceni b24 Galériában. A kiállítás kurátora German Kinga, MOME Elméleti Intézet docense.

Magyarósi Éva egyéni kiállítása közös játékra hív. A debreceni b24 Galéria tereiben egy „„leckékből” álló forgatókönyv mentén megépített alkotástérrel találkozhatunk, miközben az alaptörténetet saját mikro-történetekkel egészíthetjük ki.
A sajátos világ a szerelem és a vágyak budoárjaként, képzet-tereként helyet ad saját ösvények bejárására, saját ablakok megnyitására és arra is, hogy megértsünk egy egyéni alkotói folyamatot, egy különleges gondolkodásmód jellemző pillanatait. Ismerős érzések, ismerős helyzetek, dobókocka irányította véletlenek és végtelen világok darabjai jelennek meg a korábban még nem kiállított gipszrajzokon, a helyben megrajzolt fali koordinátarendszeren, különböző tárgynegatívokon, roncsolt tárgymaradványokon, installált tárgy-együtteseken, miközben három animációs film is a fő történet fonalát szövi újra.
Több barátunk, ismerősünk követte felkérésünket, hogy még a kísérőfüzet szerkesztésének lezárása előtt, Éva alkotásaitól inspirálva, átküldjön nagyon rövid, saját szövegeket. A kiállítás nyitvatartása alatt további szövegekre számítunk, hiszen „„a játékosok száma végtelen”. Mindenki viszontláthatja szavait, élménylenyomatait a kiállítás facebook oldalán és a galéria tereiben is. A game in progress...

A kiállítást 2017. február 3. délután 18 órakor Szirtes János képzőművész nyitja meg, és 2017. március 4-ig látogatható.

A kiállitás kommunikációs anyagait Elek Gita, MOME tervezőgrafika szakos hallgatónk készítette.

AddThis Social Bookmark Button