MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Hallgatói siker az Építészet Intézetben

recsk01

Az Építészeti Intézet BA másodéves hallgatói Farkas Sára és Kubinyi Hanna koncepciója kiemelt megvételben részesült a Recski történelmi emlékhely - Látogatóközpont tervezés ötletpályázaton.

Sára és Hanna a recski egykori tábor bejárata mellett található, enyhén lejtős völgyet választotta a tervezés helyszínéül. Elképzelésük alapján a völgyet beterítené egy 10x10 centiméter átmérőjű beton oszlopokból álló szabályos raszter, melynek elemei sakktáblaszerűen helyezkednének el, egymástól kétlépésnyi távolságra.  Az oszlopok a domb oldalán megszámlálásra váró, mozdulatlan rabok rendezett sorát, állhatatosságát idéznék.

A bírálóbizottság véleménye rendkívül pozitív: „A pályamű igen sajátságos és megrázó szituációt próbált építészeti és szabadtér építészeti formába önteni. Ami hiányosság, az javítható, kidolgozható, fejleszthető. A hirdetmény ötletpályázatról szólt, és ennek a pályamunkának éppen az ötlet, amely mély gondolatiságot tartalmaz adja meg azt a különös értéket, amely indokolja az elismerést.

Részletesebb értékelés az alábbi oldalon olvasható: http://recskiemlekhely.hu/263367/

Ezúton gratulálunk Farkas Sára és Kubinyi Hanna hallgatóknak a kiváló eredményért és köszönjük Vass-Eysen Áron Intézet oktatójának konzulensi tevékenységét.