MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

MOME a MIA Photo Fair-en

IMG 5837

„Focus on Hungary” címmel került bemutatásra a kortárs magyar fotográfia az egyik legnagyobb fotós vásáron a milánói MIA-n. Koleszár Adél, Ács Alíz és Szombat Éva, MOME alumnik alkotásai is láthatóak voltak a hazai galériák bemutatkozása során. Máté Gábor, a MOME Fotográfia Tanszék tanszékvezetője pedig szakértőként vett részt a „Is Budapest becoming the new regional center of photography?” című  nemzetközi kerekasztal beszélgetésen.

Európa egyik legnépszerűbb és Olaszország egyetlen, több tízezres látogatottságú fotóművészeti vására külön kiállítási szekcióban és szakmai programmal hívja fel a figyelmet a kortárs magyar fotóművészet színvonalára és nemzetközi versenyképességére. Az Art Market Budapest, Kelet-Európa vezető nemzetközi művészeti vására és a milánói MIA Photo Fair közötti partneri együttműködés keretében és a Magyarország Milánói Főkonzulátusának támogatásával megvalósuló vendégprogram öt hazai galéria fotóművészeti választékát vonultatja fel, és a kiállításhoz kapcsolódó szakmai beszélgetésen Budapest regionális fotóművészeti központként mutatkozhat be 2017 márciusában.

A MIA Photo Fair 2011-es megalapítása óta kifejezetten a fotó- és videóművészetre koncentrál, a több mint 5000 négyzetméteren felépülő vásár évről évre több tízezer nemzetközi látogatót vonz. A Focus on Hungary program kapcsán a MIA szervező partnere az Art Market Budapest illetve annak Art Photo Budapest elnevezésű fotóművészeti szekciója.

A magyar vendégprogram keretében bemutatkozó hazai galériák és művészek a következők: ART+TEXT Budapest Galéria (Kerekes Gábor, Szöllősi Géza), Inda Galéria (Csáky Marianne, Eperjesi Ágnes, Szász Lilla), Supermarket Galéria (Ács Alíz Veronika, Koleszár Adél, Szombat Éva), TOBE Gallery (Major Ákos, Mészáros László, Robitz Anikó), Várfok Galéria (Czigány Ákos).

A programot Magyarország Milánói Főkonzulátusa támogatja.