MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

A 2016-os Kozma Lajos ösztöndíjasok beszámoló kiállítása

f0e44ca9ba07e0648b896ecc689d92f6

A kiállítás megnyitására 2017. március 29-én 18 órakor kerül sor a Klebelsberg Kultúrkúriában (Budapest 1028, Templom u. 2-10.)

Kurátor: N. Mészáros Julianna

Kiállító művészek: Dempsey Melinda, Gelley Kristóf András, Gyetvai Piroska, Koós Daniella, Kóródi Zsuzsanna, Mitter Anna Róza, Pápai Lilla, Sütő Erika, Szabó Péter, Véssey Anna

A Kozma Lajos építész, iparművész és grafikus, műegyetemi tanár tiszteletére létrehozott kézműves iparművészeti ösztöndíjat 1987-ban alapította a Művelődési és Közoktatási Minisztérium, azzal a céllal, hogy segítse a 35 év alatti önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges kézműves-iparművészek pályakezdését, alkotómunkáját, művészi fejlődését, és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához.

A Kozma Lajos kézműves és iparművészeti ösztöndíj pályázatot 2016-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) hirdette ki. A MANK által működtetett szakmai kuratórium 10 pályázónak ítélte meg az ösztöndíjat. Számukra így egy – három éven keresztül nyílik lehetőség arra, hogy elsősorban alkotómunkával foglalkozhassanak. Az ösztöndíjasok minden évben beszámoló-kiállításon mutatják be a támogatás ideje alatt készült alkotásaikat.