MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Szabadtéri, nyíltlángú kerámia szimpózium a MOME és a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek - Nemzetközi Kerámia Stúdió közös szervezésében

 

résztvevők.DSCF2093

A MOME Tárgyalkotó Tanszéke részeként működő kerámia szak jelenleg újradefiniálja identitását a new craft és a kézműves eljárások korunk digitális és integráló környezetében. Partneri kapcsolatot ápol a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek - Nemzetközi Kerámia Stúdióval, a magyar kortárs kerámiaművészet legfontosabb hazai helyszínével, a nemzetközi művészeti élet jelentős szervezetével.
A MOME Tárgyalkotó Tanszéke által 2016-ban az NKA-hoz benyújtott és sikeresen elnyert pályázata ként megvalósult projekjének fontos eseménye zajlott április 10-14 között Kecskeméten a Nemzetközi Kerámia Stúdióban. A Pályázat célja a tradicionálisnak és egyben high-technek tekinthető nyíltlángú égetések széleskörű ismeretének bevezetése az oktatásba.
Ezért a 2017 tavaszi szemeszter tervezési feladatait a kerámia szak több évfolyamán a magas tüzű nyíltlángú redukciós égetési technikáknak megfelelő tárgytípusok létrehozásának irányába terelve alakította ki.
A szak célja, hogy a szimpózium eredményeképp a klasszikus szakmai alapoknak tekinthető magas tüzű, nyíltlángú égetési eljárások gyakorlata visszatérjen az oktatásba, és annak évről évre folyamatosan része legyen.

Pályázati manager: Csejdy Virág
Pályázati koordinátor: Kemény Péter