MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

A MOME TechLab vendége lesz Lily Diaz az Aalto Egyetemről

ruttkay

Június 8-án, csütörtökön a MOME TechLab vendége lesz Lily Diaz az Aalto Egyetemről. Délután 16 órakor kezdődő Történelmi narratívák a digitális kulturális örökség eszközeivel című előadásában lesz szó művészeti és design kutatásról, VR-ról, a történetmesélés új eszközeiről - saját fejlesztésű alkalmazásokkal illusztrálva.

Lily Diaz az új média professzor az Aalto Egyetem Dizájn, Művészet és Építészet karán. 1998 óta a Systems of Representation kutatócsoportot vezeti, ahol – többek között – digitális kulturális örökséggel és a virtuális valóság vizualizációs és interfész problémáival foglalkoznak. Munkáiban a kulturális antropológia, a művészet és az új média lehetőségeit kiaknázva valósít meg ember-központú média design projekteket.

Az új média és a kurrens digitális technológiák révén új lehetőségek nyílnak a kulturális örökség tárgyi és nem materiális emlékeinek bemutatására, aktív felfedezésére, úgy a múzeum falain belül mint kívül. Az előadó saját, különböző múzeumokban és kiállításokon megvalósult alkalmazásain keresztül mutatja be, hogy tudományos alapokon, a művészeti és design kutatás módszerét használva miként hozhatók létre interaktív installációk és újfajta történetmesélés.

Az angol nyelvű előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

időpont: 2017. június 8. csütörtök 16:00
helyszín: MOME Z (1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 2.)