MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Székátírás - 100 szék 30 év távlatában

FIN szekatiras banner 2

A MOME Építészeti Intézetének nevében szeretettel meghívjuk a Székátírás - 100 szék 30 év távlatában c. kiállításunk megnyitójára.

Időpont: 2017. október 12. 19.00
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum - Pulszky terem Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088

Érkezés a Bródy S. utcai bejárat felől.

100 szék 30 év távlatában: a nagy múltra visszatekintő SZÉKÁTÍRÁS egyetemi kurzus keretében, a MOME építészhallgatói által készített kísérleti székek kiállítása. A kiállítási anyag egy páratlan kordokumentum, mely egy különleges tradíció előtt tiszteleg:
kiterjeszti a bútorok értelmezési lehetőségeit, hangsúlyt fektet a “székek progresszív újrahasznosítására”, meghökkentő eredményeivel pedig formailag, gondolatiságában és oktatási jelentőségében is meghatározó élményt nyújt a látogatóknak.

A kiállítást megnyitja
Prof. Turányi Gábor DLA, építész, az MMA és a SzIMA rendes tagja

Beszédet mond
Prof. Ferencz István Habil. DLA, építész, az MMA rendes tagja

A kiállítás kurátorai
Nagy Nándor, építész, a MOME Építészeti Intézetének oktatója Máté Tamás, építész, a MOME Építészeti Intézetének oktatója

Az est házigazdái
Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum Főigazgatója Kovács Csaba, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézetének igazgatója

A belépés a megnyitóra ingyenes. A kiállítás ezen kívül megtekinthető 2017. október 13-22. között a Nemzeti Múzeum nyitva tartási idejében, a Múzeum állandó kiállításokra szóló belépőjegyének megváltásával.

A kiállítás megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.
Programunk a Design Hét Budapest / Budapest Design Week eseménysorozat hivatalos része.