MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Essemble-projektzárás - MOME Lisszabonban

fd

Október 5-6-án zajlik Lisszabonban az Erasmus+ Stratégiai Partnerségi támogatást élvező Essemble-projekt záróeseménye, amelyben a MOME a portugál Universidade Lusófona, a kölni internationale filmschule és a brüsszeli LUCA School of Arts partnereként vett részt.

A kétéves projekt célkitűzése volt, hogy az európai film- és média iskolák számára egy tréning és mobilitási aktivitással működő, új interdiszciplináris programot dolgozzon ki, amelynek során a résztvevő hallgatók és oktatók a legaktuálisabb digitális technológiákkal ismerkedtek, illetve az oktatók az ehhez szükséges oktatási startégiát, módszertant és segédanyagot fejlesztették ki.


A hat modulból álló tréningprogramon a MOME Anim öt hallgatója: Agócs Barbara, Debreczeni Zoltán, Hlavay Bence, Kállai Zsófia és Tobai Botond vettek részt, valamint az oktatóink: Domonyi Rita, Fazakas Péter, Fábics Natália és Ringeisen Dávid, doktorandusz. A partneriskolák által rendezett egyhetes tematikus modulok a technológiai eszközökkel zajló gyakorlati workshopok után négy, vegyes nemzetiségű csoportban forgatókönyvfejlesztéssel, vizualizációval foglalkoztak, majd a projektek forgatására, legyártására és utómunkáira került sor, a tutorok online konzultációja kíséretében.


Most az elkészült vegyes technikájú filmek levetítésére, valamint a projekt során szerzett oktatási tapasztalatok bemutatására és értékelésére ez a kétnapos, konferenciával egybekötött esemény ad alkalmat.

További információ a konferenciáról >>

Képek a budpesti modulról: