MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

MOME Tervezőgrafika diplomakiállítás Erdélyben

sepsiszentgyorgy tervezografika

 A „Tervezőgrafikai kiállítás” a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika tanszéke mesterképzésén 2017-ben diplomát szerzett tizenegy ifjú tervezőművész munkáit mutatja be. Olyan felvetések ezek, melyek mögött a világról felelősen és autonóm módon gondolkodó individuumok önálló gondolatai fogalmazódnak meg. A különböző tematikájú és indíttatású projektek mögött azonban rendre ugyanaz a szándék húzódik meg. Egymástól eltérő megközelítésben a maga módján mindegyik a kommunikáció jövőjét kutatja, tizenegy érvényes választ, lehetséges víziót fogalmazva meg, felkínálva mindannyiunk számára az erről való közös gondolkodás lehetőségét.
A MOME Média Intézetének égisze alatt működő Tervezőgrafika tanszék progresszív szellemiségű, a kortárs trendekre érzékeny, globális értékeket hangsúlyozó szellemi műhelyként határozza meg magát. A közös emberi értékek, az európai szellemiség és a magyar kulturális örökség iránti elköteleződés mellett a társadalmi innovációt kiemelt feladatnak tekinti. Az általa képviselt tervezői felelősség kiterjed a jelenkor szociális alapkérdéseinek vizsgálatára azzal a céllal, hogy aktív résztvevőjévé váljon a megoldások elkerülhetetlen szükségességét felismerő globális diskurzusnak. Mindezt a művészeti gondolkodásmód segítségével, szakmai és művészeti társterületekkel illetve kapcsolódó tudományterületekkel együttműködve, a kísérletezés, kutatás és az innovációra irányuló fejlesztés eszközeivel.

A „Tervezőgrafikai kiállítás” a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika tanszéke mesterképzésén 2017-ben diplomát szerzett tizenegy ifjú tervezőművész munkáit mutatja be. Olyan felvetések ezek, melyek mögött a világról felelősen és autonóm módon gondolkodó individuumok önálló gondolatai fogalmazódnak meg. A különböző tematikájú és indíttatású projektek mögött azonban rendre ugyanaz a szándék húzódik meg. Egymástól eltérő megközelítésben a maga módján mindegyik a kommunikáció jövőjét kutatja, tizenegy érvényes választ, lehetséges víziót fogalmazva meg, felkínálva mindannyiunk számára az erről való közös gondolkodás lehetőségét.

A MOME Média Intézetének égisze alatt működő Tervezőgrafika tanszék progresszív szellemiségű, a kortárs trendekre érzékeny, globális értékeket hangsúlyozó szellemi műhelyként határozza meg magát. A közös emberi értékek, az európai szellemiség és a magyar kulturális örökség iránti elköteleződés mellett a társadalmi innovációt kiemelt feladatnak tekinti. Az általa képviselt tervezői felelősség kiterjed a jelenkor szociális alapkérdéseinek vizsgálatára azzal a céllal, hogy aktív résztvevőjévé váljon a megoldások elkerülhetetlen szükségességét felismerő globális diskurzusnak. Mindezt a művészeti gondolkodásmód segítségével, szakmai és művészeti társterületekkel illetve kapcsolódó tudományterületekkel együttműködve, a kísérletezés, kutatás és az innovációra irányuló fejlesztés eszközeivel.

Normal 0 21 false false false EN-GB JA X-NONE