MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Együttműködési megállapodást kötött a MOME és a Zugligeti Általános Iskola

Ilyen a 3 D nyomtató


Együttműködési megállapodást kötött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Zugligeti Általános Iskola egy a jövő technológiai fejlődésével foglalkozó közoktatási tananyag és közös oktatási projektek megvalósításáról. Az oktatáshoz szükséges 3d nyomtatókat a General Electric  nemzetközi pályázatán nyerte el közösen a két intézmény. A megállapodás ünnepélyes aláírásán részt vett a Hegyvidék polgármestere, a GE és a tankerület képviselője is.

Az együttműködés keretén belül a Zugligeti Általános iskola a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzi integrált Craft and Art kurzusait, egyetemi oktatók részvételével. „Az együttműködés célja, hogy a MOME által képviselt design gondolkodás és szemlélet minél hatékonyabban és minél fiatalabb korosztályoknál jelenhessen meg a közoktatásban” – hangsúlyozta az aláírás alkalmából Dr. Barcza Dániel, a MOME rektorhelyettese. Az Egyetem hamarosan elkészülő új campusa Közép-Európa egyik legfejlettebb technológiai arzenálját állítja az oktatás és a kutatás szolgálatába, hogy minél több és hatékonyabb választ kínáljunk a jövő technológiai és társadalmi kihívásaira. Az együttműködést aláíró MOME rektorhelyettese elmondta: az új Technológiai Park és Tudásközpont valamint az Intézmény további 21. századi létesítményei az oktatási és tudományos tevékenység mellett közösségi szolgáltatásokat is ellátnak majd. Olyan nyitott intézmény a MOME, mely a szűkebb és tágabb környék, közösség rendelkezésére áll, azzal a céllal, hogy minél többeket segítsen mihamarabb megismerni az új technológiai kihívásokat, elsajátítani a jövő alakításához szükséges innovatív szemléletet.

A Zugligeti Általános Iskola részéről Dr. Bernyák Adrienn látta el kézjegyével az együttműködési  megállapodást. Az igazgató asszony a MOME-val való együttműködést kivételes értéknek nevezte, mellyel az idejáró gyerekek hatalmas és fontos, az általános curriculumon túlmutató tudásra tehetnek szert, ami későbbi tanulmányaikat, életüket jótékonyan befolyásolja, további pályájuk esélyeit nagyban javítja majd.

Az eseményen részt vett és felszólalt a Hegyvidék polgármestere, Pokorni Zoltán, aki aláhúzta, hogy a legkorszerűbb tudásanyag megszerzésre, az oktatás és az iskolák ilyen irányú fejlesztésére megfelelő finanszírozásnak rendelkezésre kell állnia. Ezt ő a kerület lehetőségei alapján valamint központi forrásokból biztosítottnak látja.
A most aláírt együttműködés keretén belül a gyakorlati képzések és foglalkozások a korábbiakhoz képest magasabb technológiai színvonalon folytatódnak.