MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

StoryCode Budapest VOL 1. NaRRaTiVe aRCHiTeCTuReS

 26991862 2052978394712385 6159913478378602410 n

A StoryCode mozgalom világszerte azoknak az alkotóknak és érdeklődőknek kínál közösséget, akik az immerzív storytelling és élmények valamint az interaktív technológiák világára kíváncsiak. A StoryCode-fejezetek olyan helyi találkozók, ahol kisebb közösségek együtt gondolkozhatnak és tájékozódhatnak a legújabb immerzív és interaktív storytelling trendjeiről. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Intézete és a Zip-scene blog, Bakk Ágnes Karolina MOME-s PhD hallgató vezetésével csatlakozott a nemzetközi közösséghez és Magyarországon is megszervezik az első StoryCode-találkozót.

A StoryCode első budapesti találkozójára meghívtuk Kiss Gábor Zoltánt, a Pécsi Tudományegyetem tanárát, a videojátékok kutatóját, aki többek között az Efemer galériák című könyvében foglalta össze, hogy milyen kulcsfogalmak mentén érdemes beszélni kedvenc videojátékainkról.
Másik beszélgetőtársunk Szegedi Anita (Developer Pixie), videojátékproducer és blogger, aki a nagyközönség számára is közérthetően ír arról, hogy mi is az a játékfejlesztés, mit érdemes tudni a játékok világáról, hogyan épül fel egy-egy "level" és milyen napi szinten a videojátékiparban dolgozni.
Meghívottaink az elméleti és gyakorlati oldalról is ismerik a videojátékok anatómiáját, mostani beszélgetésünkön pedig a játékok narratív architektúrájával, más szóval az environmental storytellinggel foglalkozunk. Az a fő kérdésünk, hogy tényleg van-e történet a játékban és valóban a játékos-e a főszereplő, aki igazából mégis a szabályoknak van kiszolgáltatva, vagy mégis ő irányít mindent? Viszont ha a játékos irányítja a történéseket, akkor mit adhat hozzá a környezet az akció menetéhez?

Moderál: Bakk Ágnes Karolina, a MOME PhD-hallgatója, a Zip-SCene blog szerzője.
Helyszín: PONTON Galéria, Batthyány utca 65., 1015 Budapest
Időpont: 2018. február 19., 18 óra

Szeretnénk felhívni a résztvevőink figyelmét, hogy a galéria limitált számú érdeklődőt tud fogadni (max 57 fő), ezért kérünk, hogy az Eventbrite-on itt regisztrálj:
A beszélgetés magyar nyelvű.

A belépés ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük, érkezzetek pontosan, mert az ülő- és állóhelyek száma limitált.
Szervezők: MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Zip-SCene és StoryCode