MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

StoryCode Budapest vol 3. eSCaPe RooM

Escape Rooms1 copy

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Intézete és a Zip-SCene blog, Ágnes-Karolina Bakk MOME-s PhD hallgató vezetésével csatlakozott a nemzetközi közösséghez és Magyarországon is megszervezik az első StoryCode-találkozót.

A StoryCode mozgalom világszerte azoknak az alkotóknak és érdeklődőknek kínál közösséget, akik az immerzív storytelling és élmények valamint az interaktív technológiák világára kíváncsiak. A StoryCode-fejezetek olyan helyi találkozók, ahol kisebb közösségek együtt gondolkozhatnak és tájékozódhatnak a legújabb immerzív és interaktív storytelling trendjeiről.

A következő StoryCode találkozón a videojátékok virtuális világából kilépünk és a szabadulószobák narratív és/vagy design- és játékelemeire fogunk koncentrálni. Megnézzük a Transmedia és storytelling kurzus keretében született egy-egy szabadulószobaelemzés eredményeit, illetve két szabadulószoba-tervezővel fogunk beszélgetni. Meghívott beszélgetőtársaink: Barry Alpha Ádám, városi kalandjátéktervező és Nagy-Csiha Gergely, a Mindquest szabadulószobák alapítója és a Mindquest üzletvezetője, Ihász Balázs. 

Barry Alpha Ádám eredetileg jogászként végzett, de most épp céges Kickstartert készít retroérzésű kártyajátéknak. A szabadulószobákra csak az utóbbi pár évben kapott rá, előtte és közben viszont szerepjáték eseményeket szervezett. Jelenleg a városi kalandjátékok érdekelik, illetve a HR-célokra, multiplatformra legyártott, szabadulószobába oltott LARP moduláris keretrendszerei és lehetőségei. 

Nagy-Csiha Gergely eredetileg földrajz-turizmus szakon végzett Szegeden, majd miután felköltözött Budapestre gyerekkori barátjával közösen 2013 márciusában megnyitották Budapest második szabadulószobáját, a MindQuestet, amely mára Budapest legnagyobb szabadulószoba-központja, de külföldi megrendelésre is rengeteget dolgoznak. Kollégájával, Ihász Balázs üzletvezetővel jönnek mesélni a szabadulószobák tervezéséről, kihívásairól, illetve arról, hogy ők miképpen gondolkoznak arról, hogy fontos-e a történet.

A prezentációkat és a beszélgetést Bakk Ágnes Karolina moderálja.

Helyszín: Ponton Open Space

Időpont: 2018. május 14., 18:00

A Facebook esemény elérhető itt »