MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Megújítottuk a PIM honlapját

 

pim logo

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika Tanszék oktatói és hallgatói közösségével történő közös munkában készült el a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) új logója, továbbá megújult a kis-és nagyarculata is, amit már a kiadványokon, plakátokon és a ma induló új portálon is láthat a közönség. A kreativitás, a modern technológiában való jártasság elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a MOME és az Integral Vision csapatával közösen a Petőfi Irodalmi Múzeum elérje, hogy arculata megfeleljen a kor kihívásainak és olyan felületeken is az irodalom közelségét tudja érzékelhetővé tenni, mint a honlap vagy közösségi oldal. A tervekben megvalósuló modern szellemiség jól tükrözi a múzeum filozófiáját és küldetését, miszerint a hagyományok megtartása mellett egy modern, a fiatalokat is megszólító design-nal szeretett volna a közgyűjtemények csapatában jelen lenni.

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a MOME közötti együttműködés több éves múltra tekint vissza. Gondoljunk a sikeres irodalmi divatbemutatóra, amely a MOME divattervező növendékeinek munkáiból állt, vagy az újrahasznosítás témakörét körüljáró közös kiállításra a MOME Média Intézet hallgatóinak munkáiból. Legsikeresebbnek a Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából létrejött, A megmozdult szótár című tárlatunkra a MOME TechLab közreműködésében tervezett 11 interaktív installáció megszületését tartjuk. Újdonságnak számított az Ottlik-kiállításhoz (2012) készült lokatív technológiát alkalmazó interaktív irodalmi séta okostelefonra letölthető programja is, amelynek segítségével Budáról Pestre barangolhattunk a Hajnali háztetők című regény helyszíneit érintve.

Az arculattervezési projekt a MOME Projekt és Fejlesztési Irodája közreműködésével valósult meg.

 • OKT
  18
  -
  OKT
  19
  VETÍTÉS_ animáció_ LOVRITY Anna Katalin: Vulkánsziget SZÉNÁSI Marcell: Zűrős Környék LÁNG Orsolya: Szezon után WUNDE...
  16:00 - 00:00
  Bartók Béla út 1, Budapest, Bartók Béla út 1, 1114 Magyarország
 • OKT
  19
  A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézetének hallgatói október 15-19. között a Múzeum látogatóinak szeme l...
  18:00 - 21:00
  Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088 Magyarország
 • OKT
  25
  Ingyenes filmvetítés és beszélgetés Fillenz Ádámmal, a Tegnap operatőrével. Kezdés 18:00-kor, a film után pedig moderá...
  18:00 - 21:00
  MOME Z, Budapest, Bertalan Lajos u. 2, 1111 Magyarország
szechenyi2020