Balkó Dorottya hallgató volt a kurátora Januskó Klaudia női identitást vizsgáló kiállításának

Date:
2023 júniusában, a Liget Galériában nyílt Her Body, Himself ? című kiállítás úgy építette fel a női identitást, akár egy receptet.

“A női identitás elkészítéséhez mindössze egy nagyméretű tálra és egy emberöltőnyi időre van szükségünk. Elsőként összegyúrjuk az anyáinktól és nagyanyáinktól örökölt példákat, a készülő, nyers masszához pedig ízlés szerint költők, festők személytelen múzsáit és filmek, videójátékok elnagyolt archetípusait adagoljuk.” – olvashatjuk Januskó Klaudia önálló kiállításának szinopszisában, melyet Drozdik Orsolya Sétáló agyak - Kortárs feminista diskurzus, valamint Széplaky Gerda Állat-e az asszony? és Az ember teste című művei, illetve a Wikipédia Konyhai műveletek szócikkének húsok előkészítését tárgyaló része inspirálták. 

A kiállítás anyagában vegyesen voltak objektek, festmények és videóinstallációis, a kurátor pedig a Design- és művészetmenedzsment szakon hallgató Balkó Dorottya volt. A tárlat záróeseményen egy kapcsolódó zine kiadványt is bemutattak, melynek szerzői szerzői Balkó Dorottya, Drozdik Orshi, Fajgerné Dudás Andrea és Tayler Patrick voltak. 

More news

Méhekkel gazdagodik a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121