Bechtold Fülöp nyerte a MOME Legjobb Tárgyalkotó díját

Date:
2023-ban újra kihirdették a Legjobb Tárgyalkotó díjat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. A koronavírus járvány miatt pár évig elmaradt díjat az év közben született hallgatói munkák és előzetes szavazás alapján osztják ki.

Az idei Legjobb Tárgyalkotó díjat Bechtold Fülöp, Kerámia MA1 szakos hallgató kapta, a Bebi Loungewear üzlethelységébe tervezett függő- és dekorlámpáival. A hallgató a tervezési feladat során az üveg és a fény találkozására koncentrált, valamint a Bebi utcai pizsamáiból áradó vidámság és otthonság érzését igyekezett lefordítani az üveg nyelvére – így születtek a díjnyertes munkák. 

A tárgyak a MOME üvegműhelyében készültek James Carcass segítségével, a hallgató konzulense pedig Borkovics Péter volt. 

More news

Méhekkel gazdagodott a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121