Egyetemünk végzős Fotográfia BA szakos hallgatói szerepelnek a pozsonyi OFF Bratislava Biennálén

Date:
Az „Máshol” címet viselő, idén tizenhárom éves OFF Bratislava Biennálé a költözésre, vándorlásra vagy éppen csavargásra késztető erőről, valamint az otthonról és az idegen földről alkotott elképzeléseinkről szól.

A Biennálé szervezői a témaválasztásakor nem számítottak arra, hogy ez mennyire aktuális lesz az ukrajnai orosz invázió kontextusában. 

A fesztivál hagyományosan a lehető legszélesebb körben nyitja meg a művészi vitát, sokféle nézetet kínál, ezzel is hogy kölcsönös konfrontációban segítsen előrelépni, gondolkodásunk jelenlegi  „határain túllépni”, elkerülhetetlenül érintve a határok minden fajtáját, amelyek korlátozzák a szabad mozgást a Földön.

Kiállító hallgatók idén: Blaschke Zsófia, Gara Ádám, Melegh Benjámin, Szabó Emma, Szövérffi Adrienn és Tompa Lukács.

Kurátor: Fátyol Viola, a szervezésben részt vett: Drégely Imre és Fábry Tímea.

Hallgatóink munkáin kívül a biennálé fotókönyv szekciójában, az OFF LIBRIS válogatásban helyet kaptak a MOME-n végzett fotóművészek könyvei: Juhász Roxane, Cora Sun Yuting, Szekeres Laura Virág, Taródi-Nagy Konrád, Szombat Éva, Legát Franciska és Gajda Barna munkái.

Az IMAGINARY EXCURSION című válogatásban Zagyvai Sári alumna munkája látható.

 Mindhárom kiállítás megtekinthető november 18-ig, Pozsonyban. A fesztiválról és az egyéni kiállításokról további információ a https://offbratislava.sk/en/ honlapon találhatóak.

More news

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121