Horizont 2020 | Horizont Európa Információs Pont

Date:
A H2020 és Horizont Európa pályázatok az Európai Unió kutatás-fejlesztési és innovációs politikájának meghatározó programjai, amelyek a kontinens versenyképességének növelését célozzák. A programok segítségével az Unió tagállamai közösen dolgoznak olyan előremutató projekteken, amelyek globális megoldásokat kínálnak többek között ökológiai, a szociális és a gazdasági kihívásokra. A 2021-2027-ig terjedő időszakban az Európai Unió Horizont Európa elnevezésű programjának keretében közel 100 milliárd euró értékű pályázati forrást tesz elérhetőv

Közvetlen uniós konzorciumi pályázatok

Horizont 2020/Horizont Európa Információs Pont

A 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00001 azonosítószámú, "Innovációs Ökoszisztéma fejlesztése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen" című projekt keretén belül 2020. február 1.-től működik egyetemünkön a Horizont 2020/Horizont Európa Információs Pont.

Célunk, hogy az Európai Bizottság a tagállamai számára kiírt H2020 és Horizont Európa keretprogram kutatás- fejlesztés és innovációs témájú pályázatain a MOME sikeresen vegyen részt.

Ennek érdekében HORIZON Információs Pont az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

-MOME kutatók / kutatócsoportok európai szintű kompetenciáinak beazonosítása, kutatási területek feltérképezése; 
- nyitott pályázati lehetőségek kiajánlása, tájékoztatás nyújtás;
- releváns nemzetközi konzorciumi csatlakozási lehetőségek felkutatása;
- támogatás partnerkeresésben: B2B rendezvények előkészítése, partnerkereső felületeken MOME megjelenés;/
- konzultációk, tájékoztató fórumok megtartása a potenciális pályázók mobilizálása érdekében;
-  „best practice” gyűjtés: H2020 nyertes projektek tanulmányainak, kutatási eredményeinek megosztása az érdekeltekkel;
 - nemzetközi pályázatok előkészítése és benyújtásának koordinálása;
 - MOME hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítése és szélesítése, munkakapcsolatok kiépítése;

Horizont 2020/Horizont Európa Információs Pont munkatársai:
Damjanovich Katalin: Horizont 2020/Horizont Európa pályázati referens
Füleki Katalin: pályázatfejlesztő szakértő
Tóth Edit: nemzetközi referens

A H2020 Információs Pont a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00001 számú támogatási szerződés keretében valósul meg.

More news

A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium kerámia szakán végzett Aruwa Írisz szeptembertől a MOME Tárgyalkotás szakán tanulhat tovább. Ő a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért ösztöndíjprogram első sikeres felvitelizője, aki korábban is jelentkezett az egyetem Animáció szakára, akkor sikertelenül. A program most lehetővé tette számára, hogy megtalálja azt az irányt, amelyben ő is eredményes lehet.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektori tisztségét augusztus 1-jétől Koós Pál formatervező művész, egyetemi tanár tölti be. A MOME korábbi általános rektorhelyettese kiemelten sokat tett a magyar designszakma megerősítéséért, tervezőként nemzetközi és hazai elismerések sorát tudhatja magáénak, ugyanakkor igazi, autentikus MOME-polgár, aki nemcsak diplomáit, fokozatait szerezte az egyetemen, de a képzésfejlesztési szakmai műhely vezetőjeként, tanárként is hosszú évek óta eredményesen szolgálja a közösséget.

A világ egyik legrangosabb digitális művészeti fesztiváljára, az Ars Electronica 2024-re kapott meghívást egyetemünk. A nagy múltú fesztivál Campus-sorozatában minden évben bemutat egy-egy művészeti egyetemet; a kiállítást a linzi egyetemmel közösen szervezik – Linz főterén ezúttal a MOME hallgatói mutatkozhatnak be. Kárpáti Judit Eszter, Esteban de la Torre és Nagy Ágoston kurátorok az elmúlt évek kiemelkedő diplomamunkáiból válogattak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121