Intermezzo fesztivál a MOME hallgatóinak szervezésében

Date:
Június 23-24 között egy különleges hangulatú, sokszínű esemény kerül megrendezésre hallgatóink közreműködésével a Magyar Zene Házában. Az Intermezzo Fesztiválon az egyedi installációk mellett szabadtéri dj-szettek, beltéri koncertek, valamint a MOME Design- és művészetmenedzsment mesterszak Manage (it) Yourself sorozatának kerekasztal-beszélgetései váltják majd egymást.

Június 23-24 között egy különleges hangulatú, sokszínű esemény kerül megrendezésre hallgatóink közreműködésével a Magyar Zene Házában. Az Intermezzo Fesztiválon az egyedi installációk mellett szabadtéri dj-szettek, beltéri koncertek, valamint a MOME Design- és művészetmenedzsment mesterszak Manage (it) Yourself sorozatának kerekasztal-beszélgetései váltják majd egymást. 

 A fesztivál két napja alatt a városligeti Magyar Zene Háza minden szegletében pezsgő élet várja az érdeklődőket: izgalmas beszélgetésekkel, a Hangdómban egyedi, a MOME hallgatói által erre az alkalomra készített installációkkal, a nagyteremben és a szabadtéren pedig ingyenes és jegyköteles zenei programokkal is készülnek. A nyitónapon fellép a zïp, az Orlando x dom Beats és a Jazzbois, míg a szabadtéri helyszínen a ONE-AB és Filipvarial dj-szettjeit hallgathatjuk majd. A második nap ingyenes programjában Galactic Jackson és OIEE dj-szettjeivel találkozhatunk, valamint jegyet válthatunk az EJTECH (Kárpáti Judit Eszter, Esteban de la Torre, a MOME IK kutatói), a Speiz Boiz, és az Óperentzia koncertjeire. 

Az eseményen a MOME Design- és művészetmenedzsment mesterszakja által szervezett, nagy népszerűségnek örvendő Manage (it) Yourself két rendezvényére is ellátogathatunk. A zeneipar jövőjét állítja fókuszba a június 23-án, 17:15 órától kezdődő kerekasztal-beszélgetés, ahol a szakma különböző képviselőinek részvételével többek között olyan kérdésekre keressük a választ, mint hogy miből áll egy fesztiválszervező munkája, miként lehet egy zenészből menedzser, vagy hogy az élőzenében is átveheti-e a digitális tér az uralmat. Másnap, a június 24-i beszélgetésen a sound designnal és a zenei innovációkkal ismerkedhetünk: milyen a hang, ha nem egy hangfalból jön? Miként lehet a teret teljesen zeneivé varázsolni? A digitális technológia mellett milyen más új lehetőségek vannak egy hangkép kialakítására, és hogyan lehet zene textilből, építőanyagból vagy éppen egy cipőből? 

További információ és jegyvásárlás: https://magyarzenehaza.com/programsorozatok/intermezzo-fesztival-mome-x-mzh  

More news

A Jövő Egyeteme a MOME fejlesztéséről és átfogó megújulásáról szól, ami az idei év egyik kiemelt fókuszpontja. Az elmúlt időszakban tizenkét munkacsoport dolgozott a programon, akik a Jövő Egyeteme Műhely vezetésével, az egyetem polgárainak széleskörű bevonásával megvalósították a MOME történetének legátfogóbb tervezési folyamatát és kidolgozták a 2023 decemberében a Szenátus által támogatott Jövő Egyeteme program, azaz a „Három Iskola modell” részletes implementációs tervét. Most pedig újabb mérföldkőhöz ért az egyetem. 2024. július 18-án tartott ülésén a MOME Szenátusa meggyőző többséggel és ellenszavazat nélkül támogatásáról biztosította a tervezetet, így tovább folytatódhat a közös munka annak érdekében, hogy jövő télen életbe léphessen az új struktúra, és a MOME Európa meghatározó design-felsőoktatási intézményévé váljon...

A világ egyik legrangosabb digitális művészeti fesztiváljára, az Ars Electronica 2024-re kapott meghívást egyetemünk. A nagy múltú fesztivál Campus-sorozatában minden évben bemutat egy-egy művészeti egyetemet; a kiállítást a linzi egyetemmel közösen szervezik – Linz főterén ezúttal a MOME hallgatói mutatkozhatnak be. Kárpáti Judit Eszter, Esteban de la Torre és Nagy Ágoston kurátorok az elmúlt évek kiemelkedő diplomamunkáiból válogattak.

Új szimbólummal bővült azoknak az emléktárgyaknak a köre, amelyeket a MOME közösségének a tagjai egyetemi pályafutásuk különböző mérföldköveit elhagyva vehetnek át. Az összetartozást erősítő új jelkép egy esztergálással, forgácsolással készült polírozott felületű bronztárgy, a koncepció alapja a MOME emblémájából kiemelt „O” betű. A Fülöp József rektor kezdeményezésére alkotott tárgyat Ádám Krisztián, a MOME mesteroktatója tervezte, és 2024-től valamennyi képzési szint végzősei vehetik át az oklevelükkel együtt.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121