Kalocsai Dorottya - Hidden

Date:
Kalocsai Dorottya diplomamunkájában a hágai Magyar Nagykövetség számára tervezett étkészletet. Az elméleti munka során az asztalnál megjelenő ételek, a tárgykultúra, a funkcionalitás és a kortárs igények feltérképezésére és összefoglalására törekedett. 

A diplomamunkámmal egy terítékről és ételről szóló, valós igényeken alapuló kerámiatervezői feladatot valósítottam meg a hágai Magyar Nagykövetség számára. A célom az volt, hogy egy kreativitást ösztönző, könnyen kombinálható, díszítésektől mentes, tiszta felületeket tartalmazó készletet hozzak létre külképviseleteken dolgozó séfek számára. 

A diplomáciai társalgás igényeinek kielégítése érdekében a készlet narratív többlettel rendelkezik. Társalgási alapként, a nemzetközi környezetben, turisztikai szempontból is elismert és kimagasló hazai gyógy- és ásványvízkultúrával foglalkozik. Az eltérő vízfelületeteket, hullámmozgást előhívó formavilága a mázban elrejtett magas oldott ásványianyag tartalmú gyógyvizekre utal” - foglalta össze a projektről szóló gondolatait az alkotó.

Tovább Kalocsai Dorottya diplomamunkájához…

More news

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121