Kihirdették a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj nyerteseit

Date:
A teljesítményalapú anyagi és szakmai támogatásban immár harmadik alkalommal részesülhetett 16 kiugróan tehetséges MOME-s hallgató. A nyertesek féléven keresztül havi 150.000 forintos támogatásban részesülnek, míg partnereink, a Market Építő Zrt., a Be Light! és a Magyar Design és Divat Ügynökség segítségével gyakorlati, versenyképes ismereteket szerezhetnek.

A teljesítményalapú anyagi és szakmai támogatásban immár harmadik alkalommal részesülhetett 16 kiugróan tehetséges MOME-s hallgató. A nyertesek féléven keresztül havi 150.000 forintos támogatásban részesülnek, míg partnereink, a Market Építő Zrt., a Be Light! és a Magyar Design és Divat Ügynökség segítségével gyakorlati, versenyképes ismereteket szerezhetnek. 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány 2020-ban hívta életre a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjat. A harmadik alkalommal meghirdetett ösztöndíjprogram a kiemelkedően tehetséges hallgatók érdemi díjazása mellett nagy hangsúlyt fektet a kompetenciáik bővítésére, valamint a szakmai integrációjára, tapasztalataik fejlesztésére.  

A kétfordulós kiválasztási folyamat első körébe a diákok és oktatók szavazzák be a továbbjutókat, majd az előszűrést követően az egyetem vezetőiből, oktatóiból és szakemberekből álló zsűri választotta ki a nyerteseket. Az ösztöndíjak száma idén is az intézetek létszámával arányosan került kiosztásra: a Design Intézet részéről 5, az Elméleti Intézetből 3, az Építészeti Intézetből 2, míg a Média Intézetből 6 hallgató kapja meg a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjat. 

Az eredményhirdetésen beszédet mondott az ösztöndíj névadója, Stefan Lengyel emeritus professzor, Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke és Fülöp József rektor. 

2022 őszén egy átfogó kiállítás keretében ismerheti meg a nagyközönség az eddigi három szemeszter nyerteseinek munkáit. A változatos témájú pályamunkák a jelen és a jövő kérdéseire kínálnak válaszokat, köztük is hangsúlyosan jelennek meg az ökológiai fenntarthatóság és a társadalmi problémák témakörei. 

 

NYERTESEK LISTÁJA:

 

DESIGN INTÉZET: 

  

Csorba Kinga I Szabászat és fenntarthatóság 

Textiltervezés I BA2 I Témavezető: Tomcsányi Dóra, Benczik Judit 

  

Fazakas Nóra Kinga I Wearable technology (Gruler) 

Formatervezés I BA2 I Témavezető: Keszei István 

  

Kiss Botond Levente I Mercedes J-Class 

Formatervező I MA1 I Témavezető: Húnfalvi András, Ruppert Dániel 

  

Kovács József I Építészeti kerámia – Kerámia 3D nyomtatással 

Kerámiatervezés I MA1 I Témavezető: Kondor Edit 

  

Szilágyi Nóra I Maradhat. 

Formatervezés I BA3 I Témavezető: Csernátony Fanni, Juhász István 

  

ELMÉLETI INTÉZET   

Balkó Dorottya Annamária I Önkéntesség professzionálisan 

Design- és művészetmenedzsment I MA1 I Témavezető: Ébli Gábor Phd. 

  

Sándor-Szendrényi Dániel I Alkotói közegek – Közösségek 

Designkultúra I BA1 I Témavezető: Kapitány Gábor 

  

Sipos Sára I Szeniorok a piacon: Outreach alapú kiállítási projektterv 

Design- és művészetmenedzsment I MA1 I Témavezető: Ébli Gábor 

 

ÉPÍTÉSZETI INTÉZET  

Formanek Liza I Alternatív idősotthon 

Építőművész I MA1 I Témavezető: Csomay Zsófia, Marián Balázs 

Szelevényi Oszkár I Waldorf iskola bővítés 

Építőművészet I BA3 I Témavezető: Kovács Csaba, Barcza Gergely 

 

MÉDIA INTÉZET  

Gara Ádám I Egy családtörténet végei 

Fotográfia I BA2 I Témavezető: Fátyol Viola, Richard User 

  

Hodován Mária I A Terebesi utca szerelmese 

Média design I MA1 I Témavezető: Tasnádi József 

  

Lamm Lenke Sára I MOME repozitórium redesign 

Tervezőgrafika I BA2 I Témavezető: Nagy István, Vatány Szabolcs 

  

Rideg Rebeka I Sonnerie 

Tervezőgrafika I MA1 I Témavezető: Pintérné Sosity Beáta, Lakner Antal 

  

Takács Bori I Önállítás 

Média design I BA1 I Témavezető: Fábián Noémi, Pálfalusi Attila 

 

Vaspöri Cintia I Beyond – Protézisek játékterápiához 

Tervezőgrafika I MA1 I Témavezető: Sosity Beáta, Lakner Antal, Filkey Áron 

More news

A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium kerámia szakán végzett Aruwa Írisz szeptembertől a MOME Tárgyalkotás szakán tanulhat tovább. Ő a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért ösztöndíjprogram első sikeres felvitelizője, aki korábban is jelentkezett az egyetem Animáció szakára, akkor sikertelenül. A program most lehetővé tette számára, hogy megtalálja azt az irányt, amelyben ő is eredményes lehet.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektori tisztségét augusztus 1-jétől Koós Pál formatervező művész, egyetemi tanár tölti be. A MOME korábbi általános rektorhelyettese kiemelten sokat tett a magyar designszakma megerősítéséért, tervezőként nemzetközi és hazai elismerések sorát tudhatja magáénak, ugyanakkor igazi, autentikus MOME-polgár, aki nemcsak diplomáit, fokozatait szerezte az egyetemen, de a képzésfejlesztési szakmai műhely vezetőjeként, tanárként is hosszú évek óta eredményesen szolgálja a közösséget.

A világ egyik legrangosabb digitális művészeti fesztiváljára, az Ars Electronica 2024-re kapott meghívást egyetemünk. A nagy múltú fesztivál Campus-sorozatában minden évben bemutat egy-egy művészeti egyetemet; a kiállítást a linzi egyetemmel közösen szervezik – Linz főterén ezúttal a MOME hallgatói mutatkozhatnak be. Kárpáti Judit Eszter, Esteban de la Torre és Nagy Ágoston kurátorok az elmúlt évek kiemelkedő diplomamunkáiból válogattak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121