Koós Pál formatervező művész, egyetemi tanár lesz a MOME új rektora

Date:
2024. augusztus 1-től Koós Pál formatervező művész, egyetemi tanár, a MOME általános rektorhelyettese, oktatás-fejlesztési műhelyének vezetője tölti be egyetemünk rektori pozícióját az intézmény fenntartója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány döntése értelmében.

Koós Pál az egyetem formatervező szakán diplomázott, pályafutása során számos általa tervezett termék került sorozatgyártásba, akusztikai formaterveivel, hangfalcsaládjaival elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat, és több európai elismerést. Huszonhárom éve tanít a MOME-n - vezetésével intézményünk hallgatói számos hazai és külföldi díjat nyertek el. A kiemelkedő tervezőművészeti tevékenységet elismerő állami kitüntetés, a Ferenczy Noémi-díj birtokosa. Hosszú évek óta rektorhelyettesként, a képzéseink fejlesztésével foglalkozó szakmai műhely vezetőjeként szolgálja a MOME közösségét.

More news

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121