Pragmatist Aesthetics: Looking Back after 30 Years – Interjú Kristina Höök interakció-tervezővel

Date:
2022 májusában került megrendezésre a MOME Doktori Iskola szervezésében a „The Promise of Pragmatist Aesthetics: Looking Forward after 30 Years” című négynapos nemzetközi konferencia. Az egyik kiemelt előadóként Kristina Höök, a KTH Royal Institute of Technology professzora és az interakció-tervezés szakértője a Soma Design lehetőségeiről beszélt.

Höök koncepciója figyelembe veszi a designer saját testi dimenzióját és a digitális tervezés, digitális technológia sajátosságait is. A „Designing with the Body” című könyv szerzője olyan eredményeket ösztönöz, amelyek a felhasználók számára megnyitják az utat az elmélyült esztétikai élmény és a reflexív értelmezés előtt. Csapatával többek között olyan interaktív berendezési tárgyakat, bútorokat tervezett, amelyek növelik a testtudatosságot, de létrehozott már szorongáscsökkentő eszközt és táncosokkal együttműködő drónokat is. Ezek a kísérletek mind részei annak a Soma Design programnak, amibe Höök saját tervezői és oktatói tapasztalatain keresztül enged betekintést. 

A konferencia keretében Fogarasy Tamás UX-designer, a MOME Interaction Design MA szakvezetője készített vele interjút.  

A konferencia honlapja: https://pae30.mome.hu  

More news

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121