„Szeretnénk, hogy a hallgatók képesek legyenek átadni a történeteiket”

Date:
Mi a közös az őskori barlangrajzok állat-ábrázolásaiban és a naponta frissített Instagram sztorijainkban? Már az állóképek „megmozgatásának” első kísérleteit is ugyanaz az emberi igény hívta életre, mint azóta az összes általunk megkonstruált vizuális narratívát: a történetmesélés minél teljesebb élménye.

Az animáció eszköztárával mesélő képsorok számos formát ölthetnek a képregénytől kezdve a videójátékok avatárjain át egészen az AR (kiterjesztett valóság) és VR (virtuális valóság) segítségével létrehozott, a valóság és fikció határait szinte teljesen felszámoló immerzív történetmesélésen keresztül. A technológiai fejlődés kortárs animációra gyakorolt globális hatásai mentén újul meg az idei évtől a MOME Animáció MA szaka. A képzés átalakulásáról Szabó Viktória szakvezetőt kérdeztük.

Tovább a cikkért a Designisso-ra…

 

More news

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121