Történetmesélés adatvizualizáción keresztül – Data Storytelling témában szervez nyári egyetemet a MOME OPEN

Date:
Hatékonyabbá teszi a kommunikációt, jobb döntéshozatali módszerekhez és eredményekhez vezet, és számos területen lendítheti előre a vállalkozásokat:csak néhány érv, amely az adatvizualizáció mélyebb megismerése mellett szól, amelyre mindazoknak lehetősége lesz, akik részt vesznek a MOME OPEN Summer University nyári kurzusán.

Aki azon gondolkozik, hogy továbbképezze magát, annak biztosan azt mondanám, az adatvizualizáció terén tegye. Bármilyen területtel foglalkozik, lehet az jog, politika, orvostudomány vagy művészet, a képesség ezek vizuális kommunikációjára nagyban hozzájárul a karrierjéhez.” – fogalmazza meg Charlie Meyrick, a Bristoli Gazdasági Kutatóintézet központi menedzsere és a Bristoli Egyetem senior kutatója. A data storytelling, azaz az adatvizualizáción keresztüli történetmesélés valóban az utóbbi évek egyik legizgalmasabban fejlődő területe, mely hidat képez a business szféra és a kreatív szakmák között.  


Ezt erősíti meg Damla Cay, designkutató, a MOME Innovációs Központ munkatársa is, aki a nyári program vezetője lesz, és több mint 10 évnyi tapasztalattal rendelkezik az adatvizualizáció terén. Megítélése szerint a jövőben a terület jelentősége még tovább fog emelkedni, hiszen egyre több adat halmozódik fel, így mindenképpen szükséges lesz, hogy ezek feldolgozható és befogadható, és ahogy Damla megfogalmazza, etikus és humánus formában legyenek prezentálva.  
Az adatok képpé rendezésével a vállalkozások meggyőzőbbé, komplexebbé és világosabbá tehetik a tevékenységüket és kommunikációjukat, ezért a módszert egyre több helyen alkalmazzák, a technikák pedig folyamatosan fejlődnek, így az adatvizualizációval foglalkozó szakemberekre is egyre nagyobb igény mutatkozik.  
A MOME OPEN nyári egyetemének célja, hogy előadásokon, beszélgetéseken és intenzív workshopokon keresztül vezesse be a résztvevőket a data storytelling legújabb technikáiba, és lehetőséget biztosítson a network bővítésére is. A kurzusra egyaránt várják adattudósok, kutatók, marketing szakemberek, designerek, és bárki olyan jelentkezését, aki szeretné mélyebben megismerni és akár a tevékenységéhez is kapcsolni az adatvizualizációs módszereket.  

Időpont: 2023. augusztus 7-10. 
Early Bird jelentkezés: 2023. június 19-ig 
További információ: https://open.mome.hu/data-storytelling-summer-university-2023/ 

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121