MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

MOME a Múzeumok Éjszakáján

blackdrama_edm_v3

 

A MOME az elmúlt három évben hagyományosan a Múzeumok Éjszakáján mutatja be az egyetem falai között folyó munkát kulturális nagyrendezvénye, a MOME Maraton keretében. Az idén június 24-én megrendezendő Múzeumok Éjszakáján az alábbi programokkal várjuk az érdeklődőket

A MAYBELLINE bemutatja: MOME DIPLOMA 2011 Divatshow

Magyar Nemzeti Galéria, A épület, 20:00 / 23:00

Az idei tanévben 130 éves fennállását ünneplő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diploma divatshow-ján hagyományosan az egyetem végzős textiltervező hallgatók munkáit ismerheti meg a szakma és a nagyközönség. Diplomamunkájukkal a hallgatók egyénileg választott témákat dolgoznak fel. Ezek között megtalálhatóak az autonóm kezdeményezések, amelyek már magukon viselik a fiatal tervezők kialakult stílusjegyeit és a funkcionális tervezői feladatok megoldásait is. Idén a Múzeumok Éjszakáján 16 kezdő divattervező 80 öltözékkel lép a nyilvánosság elé.

A 2011-es diploma bemutatót támogató Maybelline New York sminkmárka a divatshow keretében mutatja be a MAYBELLINE – MOME ALUMNI válogatást. A MAYBELLINE és a MOME közös projektjéhez az egyetem korábbi hallgatóit kérték fel, hogy készítsék el a Black Drama szempillaspirál által inspirált kollekciójukat. A Je Suis Belle, Mojzes Dóra és Pazicski Miklós alkotásait a közönség először a MOME diploma divatshow előtt láthatja.

A bemutatók mellett az egyetem Média Intézete a látogatók bevonásával egy különleges videoprojekttel készül. A nagysebességű kamerák segítségével a közönség önmagán is megtapasztalhatja az "időben megbújó", észrevehetetlen részleteket.

REKOKO

Nagytétényi Kastélymúzeum, 19:00

A MOME hallgatóinak és a Budapest Kortárstánc Főiskola művészeinek divatperformansza a kastély parkjában.

Újrahasznosított divat

Petőfi Irodalmi Múzeum, 24:00

Divatbemutató a MOME hallgatóinak munkáiból. Közreműködnek a Budapest Kortárstánc Főiskola és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

A programokra mindenkit szeretettel várunk!