Moholy-Nagy University of Art and Design

MOME BA jelentkezés

Felvételi folyamata
Költségek
Hasznos dokumentumok
Kérdésed van?
Tanulj Közép-Európa egyik legmodernebb design- és művészeti egyetemén!
Alapképzéseinkre központi felvételi eljárásban lehet jelentkezni a Felvi.hu oldal E-felvételi felületén. A felület várhatóan 2022. december 20-án nyílik meg, a jelentkezés határideje 2023. február 15.

Felvételi folyamata

A BA képzések intézményi felvételi első fordulója 2023. február 20 – március 8. között zajlik le. Ebben az időszakban kell elektronikusan feltölteni az előírt felvételi anyagokat. Csak az első forduló sikeres teljesítése esetén lehet részt venni a felvételi további folyamatában.

1.lépés

Jelentkezés a felvi.hu weboldalon várhatóan 2022. december 20-tól. 

Határidő 2023. február 15.

2.lépés

2023. február 1-ig: Közzétesszük az egyetem honlapján a szakmai alkalmassági vizsga első fordulójára meghirdetett kötelezően beadandó szakmai feladatokat (az ezt meghirdető szakok esetében), a szakmai alkalmassági vizsga II. fordulójának időpontjait az érintett szakokon, a bemutatkozó felvételi anyag elektronikus feltöltésével kapcsolatos tartalmi és formai tudnivalókat valamint a felvételi különeljárási díj összegét és befizetési módját.

3.lépés

2023. február 20 – március 8. szakmai alkalmassági vizsga/gyakorlati vizsga I. forduló minden alapképzési szakon: elektronikus portfólió feltöltés.

4.lépés

2023. április 11 - 14. szakmai alkalmassági vizsga II. forduló animáció, építőművészet, fotográfia és tervezőgrafika alapképzési szakokon.

5.lépés

2023. július 3 – 7. gyakorlati felvételi vizsga (III. forduló) minden alapképzési szakon.

A szakmai alkalmassági vizsga II. fordulójában csak az I. fordulóban (előszűrő) megfelelt jelentkezők vehetnek részt. A gyakorlati vizsgán csak az alkalmassági vizsga (két) fordulóján megfelelt felvételizők vehetnek részt. A designkultúra alapképzési szakon nincs alkalmassági vizsga, azonban a gyakorlati vizsga 2 fordulóból áll, és a II. fordulóban az I. fordulóban legmagasabb pontszámot elért legfeljebb 28 fő felvételiző vehet részt.

A gyakorlati vizsgán mindösszesen 200 pont szerezhető. A felvételi összpontszám a gyakorlati vizsgán elért pontok megkettőzésével számítódik. Tanulmányi pontot/érettségi pontot, illetve többlet- vagy intézményi pontot nem számolunk.

Az egyetem fenntartja a jogot a felvételi vizsgák időszakának, a feladatok sorrendjének, tartalmának és teljesítési módjának megváltoztatására. Az esetleges változásokat az egyetem a honlapján teszi közzé. Felhívjuk figyelmüket, hogy a felvételi eljárás során a MOME nem küld írásos értesítést az alkalmassági és gyakorlati vizsgák időpontjáról és egyéb feltételeiről, ezekről az intézmény a felvételizőket kizárólag a honlapján keresztül tájékoztatja. Kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyelje honlapunkat!

A honlapunkon a 2023. évi általános központi felvételi eljárásról leírtak tájékoztató jellegűek, teljes körű és hivatalos tájékoztatásnak kizárólag a felvi.hu „Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2023. szeptemberben induló képzések” kiadványában megjelentek tekinthetők.

Költségek

MOME a felvételi eljáráshoz kapcsolódó BA szakmai alkalmassági vizsga, a Designkultúra BA szak esetében pedig a gyakorlati vizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségeinek fedezésére különeljárási díjat határoz meg, amelynek összegét és befizetésének módját az intézményi felvételi eljárás során honlapunkon tesszük közzé 2023. február 1-ig.

A különeljárási díj befizetési igazolását a bemutatkozó felvételi anyag előírt részeként elektronikusan kell feltölteni az egyetem által biztosított tárhelyre legkésőbb a feltöltési időszak utolsó napjáig. A befizetés, illetve a befizetés igazolásának elmulasztása esetén a jelentkező nem vehet részt a mulasztással érintett képzés felvételi eljárásában.

Alapképzéseinket állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában is hirdetjük. A 2023/2024. tanévre meghirdetett önköltséges alapképzések (BA) önköltségeinek összegét a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján http://www.felvi.hu/ a „Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2023. szeptemberben induló képzések” kiadványban, valamint 2022. decemberétől egyetemünk honlapján tesszük közzé.

Hasznos dokumentumok

Name of document
Download
Formatervezes BA
Tervezőgrafika BA
Fotográfia BA
Textiltervezés BA
Építőművészet BA
Tárgyalkotás BA
Média design BA
Animáció BA
Designkultúra BA

Kérdésed van?

Tanulmányi Információs Központ (TIK)
Cím
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER
Emelet
M_007
Nyitvatartás
Hétfő, szerda: 9:30-11:30, 13:00-15:00
Péntek: 9:00-11:30, 12:30-14:00
Kapcsolat
tanulm@mome.hu
+36 30 8140802
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121