Magyar Modern I Ungarische Kunst in Berlin 1910-1933

Zwickl András a MOME Elméleti Intézet oktatójának és a Designelmélet szak vezetőjének kurátori közreműködésével kiállítás nyílt Berlinben.

A tárlaton mintegy 200 alkotás – festmény, szobor, grafika, fotó, építészeti terv, film – mutatja be átfogóan az 1910 és 1933 közötti időszakban Berlinben élő magyar művészek alkotói tevékenységét. A magyar művészek – többek között Kassák Lajos, Moholy-Nagy László, Breuer Marcell – berlini periódusából kerülnek kiállításra a művek, bemutatva jelentőségüket a magyar művészettörténetben, illetve a képzőművészet berlini történetében.

November 4-től a 20. század elején Berlinben élő és alkotó magyar művészek műveiből látható kiállítás Berlin egyik legfontosabb modern művészeti múzeumában a Berlinische Galerie-ben, melynek társkurátora az Elméleti Intézetben oktató Zwickl András, aki emellett a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria művészettörténésze. A kiállítás először mutatja be átfogó módon az 1910 és 1933 közötti időszakban hosszabb-rövidebb ideig Berlinben élő magyar művészeket és az itt készült vagy kiállított műveiket.

További információ:

https://berlinischegalerie.de/en/exhibition/magyar-modern/
https://mng.hu/magyar-modern-berlinben/

Event information

Ungarische Kunst in Berlin 1910-1933
2022. november 4. – 2023. február 6., Berlinische Galerie, Berlin

More events

A Magyar Kulturális Antropológiai Társaság (MAKAT), a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Elméleti Intézete és a MAKAT Művészet- és Dizájnantropológia Műhely Művészet + Dizájn + Antropológia címmel konferenciát szervez.

Ha megtapsolom a harangot címmel a Trafóban december 6-án látható dokufikció-előadás, melynek témája az autizmus spektrumzavarral élő fiatal felnőttek egymásétól is eltérő, sokféle és egyedi világtapasztalata, kapcsolódásai: kapcsolódás a külvilághoz, egy másik emberhez, egymás belső világaihoz a felnőttkor küszöbén.

Szombat Éva, a Fotográfia BA szak oktatójának "I Want Orgasm Not Roses" című, könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitója december 1-én lesz a Longtermhandstand Galériában.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121