Prima Primissima díjas a MOME Építészeti Intézetének vezetője

Date:
Tíz kategóriában adták át a Prima Primissima díjakat idén december 3-án a Müpában. 2021-ben a Magyar építészet és építőművészet kategóriában Prima Primissima díjat kapott Kovács Csaba építész, belsőépítész, habilitált egyetemi docens, a MOME Építészeti Intézet igazgatója. Gratulálunk!

Kovács Csaba tanulmányait a Műegyetem Építészmérnöki Karának elvégzése után a Magyar Iparművészeti Főiskola belsőépítész és bútortervező szakán folytatta. Ezt hollandiai tapasztalatszerzés követte, majd építész-belsőépítész tervezői praxist alapított. Munkáját az építészeti minőség iránti elkötelezettség, empátia, komplexitás és kreativitás jellemezi, fontosnak tartja a tradíció és innováció egyensúlyának keresését. Az Ybl-díjas építész hitvallása a részt és az egészt átfogó építészeti koncepciók alkotása. Tíz éve oktat építészetet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, a MOME Építészeti Intézetének vezetője, ily módon a jövő építészeinek szemléletét formálja.

Az építész Zánkára tervezett, kivételes minőségű nyaralóépületéről nemrégiben az Octogon írt részletesen, Mélyen humánus lakótér és komoly szakmai teljesítmény Zánkán címmel.

A Prima Primissima díj küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. A 2003-ban alapított elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése. A Demján Sándor által, a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával alapított díjat 2013 óta az OTP Bank gondozza és finanszírozza tovább.

További díjazottak 2021-ben:

Szőcs Miklós TUI szobrászművész; a Bolyai János Matematikai Társulat; Kondorosi Éva molekuláris biológus; Rónai Egon újságíró, televíziós-rádiós műsorvezető, riporter; Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor világbajnok asztaliteniszezők; Kovács István költő, műfordító, történész, polonista; Héra Éva közművelődési szakember; Takács-Nagy Gábor hegedűművész, karmester; Básti Juli színművész és Borbás Mária televíziós szerkesztő.

A díjátadó ünnepség az alábbi linken megtekinthető

Forrás: mti, primaprimissima.hu, octogon.hu

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121