Annecy-ban a zsűri díját nyerte az Avant című animációs diplomafilm

Animáció

Véget ért Európa legjelentősebb animációs eseménye, az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. A programban 53 ország 191 kisfilmje versengett, köztük négy magyar alkotás szerepelt. Ezek egyike, Mostoha Marcell Avant (Előre) című rövid, rajzos animációja a zsűri díját hozta el.

Szombaton zárult az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, Európa legjelentősebb animációs eseménye, melyen Mostoha Marcell Avant (Előre) című rövid, rajzos animációja a  zsűri díját nyerte el. A csaknem négyperces, absztrakt animáció a MOME Animáció mesterszakán készült és a diplomafilmek versenyében indult.

 

Mostoha Marcell Avant című kisfilmje képzőművészeti kiindulási pontokból táplálkozik, egy absztrakt animáció, mely  a tér és a térben lét, és az azokhoz kapcsolódó energiák kölcsönhatásáról szól. Zeneileg és vizuálisan is a kísérletezés adta tapasztalatokra, felfedezésekre épít.

A további három versenybe került magyar alkotás közül kettő  a vizsgafilmek között szerepelt, a Moholymotion című kisfilm pedig az alkalmazott animációs filmek kategóriájában szállt versenybe. Utóbbi alkotás Moholy-Nagy László születésének 125. évfordulójára, a MOME megbízásából készült.

Publikálva: 2021-06-21 14:32:00

Hírek